17 Σεπτεμβρίου, 2010

Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες εντός του 2011

image

Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες, έρχεται η Κάρτα του Πολίτη. Έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών και έχει δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί.

Στην κάρτα θα περιέχονται εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Η διαδικασία αντικατάστασης της αστυνομικής ταυτότητας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2011.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Αι άγιαι μάρτυρες και παρθένοι Πίστις, Ελπίς, Αγάπη και η μητέρα αυ­τών Σοφία. Έζησαν στην Ρωμην επί βασιλέως Αδριανού, ο οποίος με διαφό­ρους τρόπους προσεπάθει να πείση τους χριστιανούς να θυσιάσουν στα είχω-λα. Η αγία Σοφία ήταν χήρα, ευσεβής, σεμνή σώφρων και ενάρετος και με τις ίδιες αρετές εκοσμούντο και οι θυγατέρες της. Αυτές επροδόθησαν στον βασι­λέα, ο οποίος διέταξε να παρουσιασθούν στο δικαστήριον. Εκεί οι τρεις παρ­θένες και η μητέρα των, ωμολόγησαν τον Χριστόν και ηρνήθησαν να θυσιά­σουν στα είδωλα. Τότε οι τρεις θυγατέρες εβασανίσθησαν ενώπιον της μητέ­ρας των και τέλος απεκεφαλίσθησαν. Μετά τρεις ημέρες και η μητέρα των πα­ρέδωσε το πνεύμα εις τον Κύριον.

2) Οι άγιοι μάρτυρες Πηλεύς, Νείλος, Πατερμούθιος και Ηλίας, οι εκατόν μάρτυρες Αιγύπτιοι και οι πεντήκοντα από την Παλαιστίνη. Ο Πηλεύς και ο Νείλος ήσαν επίσκοποι και συνελήφθησαν από τους ειδωλολάτρες μαζί με τους άρχοντες Πατερμούθιον και Ηλίαν και εκάησαν ζωντανοί μαζί με τους πεντή­κοντα Παλαιστίνιους. Οι εκατόν Αιγύπτιοι μάρτυρες αφού πρώτον ετυφλώθη-σαν τέλος απεκεφαλίσθησαν.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Αγαθόκλεια, Μάξιμος Θεοδότη, Ασκληπιοδότη, Θεο-δότη, Χαράλαμπος και Μύρων, επίσκοποι Ταμασού στην Κύπρον. Όλοι εμαρ-τύρησαν άλλοι με φωτιά και άλλοι με ξίφος.

4) Η αγία Λουκία και ο μάρτυρας γιος της Γεμινιανός και ο άγιος Αναστά­σιος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 ο τουρκικός στόλος διασκόρπισε τους Έλληνες πολιορκητές της Μεθώνης και Κορώνης και έφερε τρόφιμα στους πο­λιορκημένους Τούρκους.

Το 1824 οι Σουλιώτες στα Πέντε Πηγάδια Άρτας κάνουν μάχες με τους Τούρκους, τους νικούν και αφήνουν νεκρούς 200 Τούρκους.

Το 1826 οι Έλληνες υπό τους Παπαγιάννη και Χελιώτη στο λιμένα των Σα-λώνων εκυρίευσαν τουρκικήν γολέταν. Οι Τούρκοι πολιορκηταί προσεπάθησαν δι εφόδου να καταλάβουν την Ακρόπολιν αλλ' απέτυχον.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία οι εμπόλεμοι Έλληνες και Τούρκοι δρουν με περιπόλους.

Το 1920 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνεται δράση περιπόλων. Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς Μικράς Ασίας μάχονται σκλη­ρά και αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις παρά το Αφιόν Καραχισάρ.