07 Σεπτεμβρίου, 2010

Το τσιγάρο μας το έκοψε,το χασίσι όμως;

image

Μπορεί σε όλα τα άλλα να μηδενίζεται, αλλά στο ενδιαφέρον του για την υγεία μας σχετικά με το κάπνισμα μας καταπλήσσει. Ο λόγος, φυσικά, για τον Πρωθυπουργό «μας» Γιώργο Π., ο οποίος από χθες μας επέβαλε, με αυστηρότατα μέτρα, να κόψουμε το τσιγάρο. Μπράβο του!.. Βεβαίως, το «κόψιμο» του κ. Γιώργου Π. για το κάπνισμα των Ελλήνων έρχεται σε μια στιγμή που όλοι (οι καπνιστές) θα θέλαμε λόγω ειδικών συνθηκών – πείνα, αφραγκία, φόροι κλπ., - να επαυξηθεί σε δύο και τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.

Ο κ. Γιώργος Π. είτε για επικοινωνιακούς, είτε για ουσιαστικούς λόγους, βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει τον… πόνο που νιώθει για τον λαό «του» έστω και για τον καπνό που οι ανόητοι μπάζουμε στα πνευμόνια μας. Ασχετα αν έχει (κι αυτός!..) μεγίστη ευθύνη για το συγκεκριμένο ελάττωμά μας. Πέραν τούτου, όμως, ο γράφων έχει ένα άλλο, (παράλληλο), πρόβλημα. Πρόβλημα που προκύπτει – και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός πρέπει να μας το λύσει – από το ίδιο τον πεφωτισμένο ηγέτη κ. Γιώργο Π.

Πρόκειται για μια συνέντευξι που ο κ. Γιώργος Π. είχε παραχωρήσει το 1997 στον δημοσιογράφο Ντίνο Γιώτη και αναδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΚΛΙΚ» (τεύχος 122, Ιούνιος 1997) στην οποία ο περί ου ο λόγος άξιος πολιτικός άνδρας (τότε ήταν αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών) είχε δηλώσει ότι μπορούμε, εάν το επιθυμούμε, να φυτέψουμε από μια καναβουριά στα μπαλκόνια μας προκειμένου να ικανοποιούμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Ητοι να φουμάρουμε χασίς δικής μας παραγωγής και να μην προσφεύγουμε σε εμπόρους του είδους και να μας εκμεταλλεύονται.

Επειδή, λοιπόν, ο γράφων έχει προβληματισθεί ιδιαιτέρως με την ευαισθησία του κ. Πρωθυπουργού, για την υγεία μας, το κάπνισμα κλπ. ευθέως τον ερωτώ: Στα μέτρα περί καπνίσματος συμπεριλαμβάνεται και το «κόψιμο» του χασίς; Πιστεύω, μάλλον όχι!… Διότι ο κ. Γιώργος Π. ως συνεπής και σοβαρός πολιτικός δεν είναι δυνατόν την μια να μας λέγει ότι μπορούμε να φυτέψουμε από μια χασισιά στο μπαλκόνι μας και την επομένη να μας βάζει να την ξεριζώσουμε.

Χώρια από το γεγονός ότι τώρα που το έχουμε συνηθίσει το χασίς δεν μπορούμε έτσι «άρπα – κόλλα» να το κόψουμε. Εναγωνίως, αναμένω την απάντησι του κ. Πρωθυπουργού επί του ζέοντος αυτού θέματος που αφορά σε πλείστους όσους συμπολίτες μας που έχουν την ίδια απορία. Πρέπει να ξεριζώσουμε τις χασισιές μας; Ερωτούν άπαντες οι ουκ ολίγοι ενδιαφερόμενοι που πίστεψαν, τότε, τον κ. Γιώργο Π., και ακολούθησαν την σχετική οδηγία του. Ελπίζω ο ίδιος ή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να μας ενημερώσει σύντομα.

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 2/9/2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Σώζων. Καταγόταν από την Λυκαονίαν και πριν γίνη χριστιανός ήταν ποιμένας προβάτων και ωνομάζετο Παράσχος. Σαν χριστιανός εμελέτα τα ιερά βιβλία και πολλούς ωδήγησε εις τον Χριστόν. Κάποτε είδε μίαν οπτα-σίαν και αμέσως πήγε στην αμαρτωλήν Πομπηιούπολιν μπήκε στον ειδωλολα-τρικόν ναόν χωρίς να γίνη αντιληπτός, έκοψε την χρησήν χείρα του αγάλματος, επώλησε τον χρυσόν και εμοίρασε τα χρήματα στους πτωχούς. Μετά από αυτό, παρεδόθη στους νεωκόρους του ναού και ωδηγήθη στον άρχοντα. Ενώπιον του άρχοντος ωμολόγησε με παρρησίαν τον Χριστόν και ηρνήθη να προσκύνηση τα είδωλα. Δια τούτο τον υπέβαλον εις βασανιστήρια και παρέδωκε το πνεύμα τους εις τον Κύριον.

2) Οι άγιοι απόστολοι Εύοδος και Ονησίφορος. Ο άγιος Εύοδος ήταν ένας από τους εβδομήκοντα Αποστόλους και έγινε επίσκοπος Αντιοχείας. Διεκρίθη δια τα κηρύγματα, τα έργα και τις αρετές τους. Ο άγιος Ονησιφόρος έγινε επί­σκοπος Κολοφώνος και διέλαμψε με τους επιτηδίούς λόγους του και τους θαρ­ραλέους αγώνες δια την πίστιν του.

3) Ο άγιος μάρτυς Ευψύχιος. Γεννήθηκε στην Καισάρειαν. Μετά το θάνατο του πατέρα του εβαπτίσθη χριστιανός, διεμοίρασε την περιουσίαν του στους πτωχούς και εκήρυττε τον λόγον του Θεού. Δια τούτο συνελήφθη, εβασανίσθη, εκλείσθη στην φυλακήν και τέλος απεκεφαλίσθη.

4) Οι άγιοι Λουκάς, εκ της επαρχίας Λυκαόνων και Ιωάννης, αρχιεπίσκο­πος Νοβοβοροδίας ο θαυματουργός.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 ο τουρκικός στόλος υπό τον Καρά Αλη-μπέη καταπλέει εις Πάτρας και τρέπει σε φυγήν τους Έλληνες.

Το 1822 ο τουρκικός στόλος καταπλέει έξω της Ύδρας.

Το 1827 ο ναύαρχος Κόρδικτων εκοινοποιησε στον Τούρκον ναύαρχον δια­μένοντα εις Πύλον, δι' εγγράφου την συνθήκην του Λονδίνου και απηγόρευσε πάσαν εχθροπραξίαν.

Το 1918 οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των Γερμανοβουλγάρων στο Μακεδονικόν μέτωπον.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στο μέτωπο στη Μ. Ασία δέχεται επιθέσεις τουρκικών περιπόλων.

Το 1921 στο μέτωπον της Μ. Ασίας συνάπτονται μικροσυμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων παρά τον Σαγγάριον ποταμόν.