24 Αυγούστου, 2010

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 24/8/2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΕΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

image

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Επειδή κάποιες εφημερίδες, δηλαδή τρεις τον αριθμό επιμένουν να αναμασούν, το δήθεν σκάνδαλο της Εκκλησιαστικής περιουσίας και δη κάποιου οικοπέδου στην Βουλιαγμένη το έτος 2009, την απάντηση τη δίδει τεκμηριωμένη από τα Ιωάννινα ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος. Ο Μακαριώτατος κατά πληροφορίες μας, αναμένει το Πόρισμα του κ. Εισαγγελέα και θα πράξει αναλόγως. Η Δήλωση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων έχει ως ακολούθως:

«Το ζήτημα της συμβιβαστικής εκποιήσεως ακινήτου της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, που κατεπατείτο επί δεκαετίες, είναι γνωστό και έχει εξαντληθεί πλήρως, ως προς την κανονικότητα των διαδικασιών και την ωφελιμότητα του αποτελέσματος της εκποιήσεως αυτής για την Εκκλησία, από τα αρμόδια όργανα Αυτής, που κατά το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας διοικούν και διαχειρίζονται την περιουσία Της.

Το όλο θέμα της πωλήσεως έχει εγκριθεί από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο πριν και μετά από τη διενέργεια της σχετικής πωλήσεως, για την οποία ετελέσθησαν όσα ο νόμος προβλέπει αλλά και τα Ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Ολομέλεια Συμβουλίου Επικρατείας, Ολομέλεια του Αρείου Πάγου) έχουν κρίνει ως νόμιμα. Συνεπώς για την Εκκλησία ζήτημα απιστίας των οργάνων Της, επί του ζητήματος αυτού, δεν τίθεται. Αντιθέτως δε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη Της προς τα κληρικά και μη μέλη Της, που χειρίστηκαν τα σχετικά ζητήματα.

Αναμένω δε, με εμπιστοσύνη προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, το πόρισμα της δικαστικής διερευνήσεως του θέματος, που ασφαλώς θα αναδείξει τις ευθύνες και τα συμφέροντα όσων ανεκίνησαν το ζήτημα. Με την ευκαιρία, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι το εκκλησιαστικό έργο, φιλανθρωπίας και κοινωνικής ωφελιμότητας, είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την αυτονόητη αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την άντληση των σχετικών πόρων, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου, το οποίο έχουμε υποσχεθεί».

Voiotosp.blogspot.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Ευτυχής. Ακολούθησε τον απόστολον Παύλον. Εκήρυττε το ά-γιον Ευαγγέλιον και πολλούς ναούς των ειδώλων εκρήμνισε. Δια τούτο εβασα-νίσθη και εδόθη στα θηρία. Έμεινε όμως αβλαβής. Μετά επέστρεψε στην πα­τρίδα του την Σεβαστήν της Κιλικίας. Τέλος εξεδήμησεν προς Κύριον.

2) Ο άγιος μάρτυς Τατίων. Καταγόταν από Μαντιναίον Μητροπόλεως Κλαυδιουπόλεως. Συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του ηγεμόνος και ομολό­γησε τον Χριστόν ερρίφθη στην φυλακήν. Ετελείωσε τον βίον δια μαχαίρας.

3) Ο άγιος Γεώργιος ο Λιμνιώτης. Απέκοψαν την μύτη του και έρριξαν αυ­τόν στη φωτιά.

4) Ο άγιος ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός. Γεννήθηκε στο Μέγα Δένδρον Θέρμου. Έγινε μοναχός στην μονήν Φιλόθεου, όπως ο απόστολος Παύλος έτσι και ο πατέρας Κοσμάς εστερέωσε την πίστι των κλονιζόμενων Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας. Ίδρυσε 300 περίπου σχολεία. Επνίγη με θηλειά κρεμασμένος σε δένδρο πλησίον του Βερατίου Αλβανίας.

5) Η ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθον. Έγινε μοναχός και αρχιεπίσκοπος Αιγίνης. Το λεί­ψανον του μετεφέρθη στην Ζάκυνθον την 24 Αυγούστου 1716. Το λείψανον του θαυματουργεί.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 οι Τούρκοι της Τριπόλεως εξελθόντες των τοιχών επετέθησαν εναντίον σώματος Ελλήνων υπό τον Γιατράκόν και τους έτρεψαν σε φυγήν.

Το 1824 ο ελληνικός στόλος υπό τον Μιαούλην εναυμάχησε με τον τουρκικόν μεταξύ Κω και Μπουδροστομίου.

Το 1919 σε ολόκληρο το μέτωπο στη Μ. Ασία σημαντική δράση περιπόλων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία καθαρίζει την περιοχή Τσιντίζ.

Το 1921 στον τομέα του Σαγγαρίου οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς Μ. Ασίας μάχονται εναντίον των Τούρκων παρά το Ερίφ.

Το 1922 οι ελληνικές δυνάμεις υποχωρούσες εις Μ. Ασίαν εγκαθιστούν γραμμήν αμύνης την γραμμήν Μαγνησίας-Κασαμπά. την κυριωτέραν άμυναν είχε το απόσπασμα Χ. Λούφα.

Το 1949 οι εθνικές δυνάμεις επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των οχυρών θέ­σεων των κομμουνιστικών δυνάμεων επί του όρους Γράμμου και εκδιώκουν αυτάς.