22 Αυγούστου, 2010

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ “ΑΓΙΟ” ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟ

image

Ποια κοινωνική προσφορά «άγιε»

Η Μητρόπολη Δημητριάδος Βόλου έβαλε λουκέτο στα ιδιωτικά της εκπαιδευτήρια (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) τα οποία λειτουργούσαν με διαχειριστή το 'Ιδρυμα «Άγιος Απόστολος ο Νέος» γιατί είχε ζημίες.

Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε αυτή τη λογική Έπρεπε να είναι κερδοφόρα και αυτή η δραστηριότητα της εκκλησίας Η Μητρόπολη έχανε κάπου κοντά στα 11.000 ευρώ το μήνα σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο.

Και η κοινωνική προσφορά «άγιε»;

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Oι άγιοι Αγαθονικος, Ζωϊκός, Ζήνων, Θεοπρέπος, Ακίνδυνος και Σεβηριανός. Ο Αγαθόνικος ο ένδοξος αθλοφόρος του Χριστού και οι με αυτόν ά­γιοι μάρτυρες έζησν περί το έτος 300 μ.Χ. όταν ο ειδωλολάτρης ηγεμόνας ε­στάλη στη Νικομήδεια από τον βασιλέα στον Εύξεινον Πόντον δια να θανάτω­ση τους χριστιανούς.

Όταν έφθασε στην Κάρπην και βρήκε τον άγιον Ζωτικόν με τους μαθητές του ομολογούντες τον Χριστόν κατεδίκασε αυτούς σε σταυρικόν θάνατον. Αφού επανήλθεν ο ειδωλολάτρης στην Νικομήδειαν και έμαθε ότι οι κάτοικοι απεμακρύνθησαν από τα είδωλα κατόπιν κατηχήσεως του Αγαθονίκου, συνέλαβε τον Αγαθόνικον, τον Πρίγκιπα, τον Θεοπρέπιον και τον Ακίνδυνον και αφού τους εβασάνισε, τους απεκεφάλισε στον τόπον Αμμους της Σηλυβρίας.

2) Οι άγιοι Αθανάσιος, Ανθούσα, Χαρίσιμος και Νεόφυτος. Απεκεφαλίσθησαν δια την πίστιν των εις τον Χριστόν.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Ειρηναίος, Ωρ και Όροψις. Ετελείωσαν τον βίον των δια ξίφους.

4) Η σύνξις της αγίας εικόνος της Θεοτόκου εις Προυσόν Ευρυτανίας. Εί­ναι μία εκ των εικόνων του αποστόλου Λουκά.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1825 οι Έλληνες φρουροί του Μεσολογγίου δια νεών υπονόμων οι οποίοι κατασκευάζοντο υπό του Π. Σωτηρόπουλου ανα­τινάσσουν και καταστρέφουν προχώματα των Τούρκων πολιορκητών. Το 1919 στο μέτωπο μάχε περιπόλων.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις της Μ. Ασίας καταλαμβάνουν το Τζεντίς.

Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις της Μ. Ασίας κατόπιν ηρωικής εφόδου κα­ταλαμβάνουν το Πιλατλί.

Το 1922 το απόσπασμα Λούφα κατά διαταγήν και με ευθύνην του Χ. Λού­φα και καταλαμβάνει τα Κούλα πριν να ανακαταλάβουν αυτό οι Τούρκοι μα­χητές μάχεται σκληρά με τους Τούρκους που ήρθαν να καταλάβουν έτσι εμπό­δισε τα τουρκικά στρατεύματα να κυκλώσουν την ελληνική στρατιά Φράγκου.