07 Αυγούστου, 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ!!! 7/8/2010

ΠΟΙΟΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

clip_image002

Κ, Πυλαρινός και Θ. Συνοδινός να μιλήσουν

-Μιλάνε για μεγάλο ποσό και αφήνουν φήμες

για ρασοφόρο –Αναπάντητα

τα μέχρι σήμερα δημοσιεύματα!

clip_image002[16]

Αφού επιμένουν να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά θέματα της Εκκλησίας - και καλά κάνουν - ας προχωρήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στο ξεκαθάρισμα του μεγάλου θέματος που αφορά την Εποχή που ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ βρισκόταν στην Αμερική για την υγεία του με τα γνωστά πικρά αποτελέσματα.

clip_image002[8]

Και καλούνται τα πρόσωπα που έφθασαν εκεί, όπως ο Κ. Πυλαρινός, ο Πρωτοσύγκελλος (ΤΟΤΕ) κ, Θωμάς Συνοδινός, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο πρώην Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος και άλλοι λαϊκοί και ρασοφόροι να προσέλθουν και να διαψεύσουν τα όποια δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι υπήρξε κατάχρηση μεγάλου χρηματικού ποσού, προσφορά των Ελλήνων Ομογενών για τα νοσήλια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και για τα οποία δεν έγινε λόγος και δεν φάνηκαν ΠΟΥΘΕΝΑ.

clip_image002[10]

Σχετικά έγραψε μεγάλο άρθρο με πολλά Ερωτηματικά και απορίες η εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», τονίζοντας μάλιστα ότι η ΟΛΗ υπόθεση έχει «προχωρήσει», αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΔΑΜΕ.

ΕΠΕΙΔΗ μιλάμε για μεγάλο χρηματικό ποσό (δολάρια),

ΕΠΕΙΔΗ έχει γίνει θόρυβος γύρω από αυτά τα χρήματα,

ΕΠΕΙΔΗ τα χρήματα ήταν ιερά και είχαν προορισμό τη νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου,

ΕΠΕΙΔΗ ήταν χρήματα των Ελλήνων Ομογενών και πολλά από το υστέρημα των αγνών πατριωτών,

ΕΠΕΙΔΗ λέγονταν πολλά και ποικίλα που λέρωναν πρόσωπα και υπολήψεις

ΚΑΘ΄ ΑΥΤΑ

O κ. Κ. Πυλαρινός, ο κ. Θωμάς Συνοδινός, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και όποιος άλλος γνωρίζει τι ακριβώς έγινε και πού κατέληξαν τα χρήματα εκείνα, να προσέλθει στη Δικαιοσύνη ή τον Αρχιεπίσκοπο και να εξηγήσει ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε ΤΟΤΕ στην ΑΜΕΡΙΚΗ. Πιστεύουμε ότι γνωρίζουν καλά την ΑΛΗΘΕΙΑ και τα συμβάντα οι Πυλαρινός, Συνοδινός, Θεολόγος, οι οποίοι στο όνομα της Μνήμης του τότε Αρχιεπισκόπου, πρέπει να βοηθήσουν για την ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ

Λέγεται ότι λίγο πριν φύγει ο μακαριστός Χριστόδουλος για την Αμερική, μια κυρία που θαύμαζε το έργο του του έστειλε 20.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ. Που πήγαν; Ποιος τα διαχειρίστηκε;

Χωρίς ΦΟΒΟ και ΠΑΘΟΣ

Άμεσα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την όλη ιστορία, γιατί έχει γίνει αφορμή να κυκλοφορούν φήμες και φήμες για δίκαιους και αδίκους…

Ειδικά ο λίαν ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα Κ. Πυλαρινός, θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για το ΟΛΟ ΘΕΜΑ. Εκτός και ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, για ποικίλους λόγους, να εκτεθούν κάποια πρόσωπα τα οποία…αμάρτησαν για τα δολλάρια!

clip_image002[14]

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο αγαπητός Σωτήρης

να βοηθήσει τη δικαιοσύνη που ψάχνει, μετά από καταγγελίες ότι κάποιος συνοδός του Αρχιεπισκόπου στην Αμερική ιδιοποιήθηκε σεβαστό χρηματικό ποσό (Ντόλαρς) που είχε προορισμό για τα έξοδα της νοσηλείας του; Μάλιστα, λένε, ότι οι υποψίες πέφτουνε (σκιές) σε ρασοφόρο! Γίνονται ανακρίσεις και σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΟΡ. ΤΥΠΟΥ» αργούν. Αυτός ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ; Πρέπει να βοηθήσει. Γιατί εμφανίζεται ότι για ΟΛΑ είναι καλά πληροφορημένος…

Αλλά ο κ. Σωτήρης Τζούμας που αρθρογραφεί υπέρ του Αντώνη Σαμαρά σε εβδομαδιαίο έντυπο! περνάει και την πόρτα του Γ. Καρατζαφέρη. ΔΥΟ πόρτες έχει η ζωή.

Πηγή: Μηνιαία Εφημερίδα

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ιούλιος 2010

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” ΣΕ “ΑΓΑΠΗ”

clip_image002

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» ιδρύθηκε το 2002 με πρωτοβουλία του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικά αδύναμων ομάδων ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκεύματος. Ήταν αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που συγκροτείτο από δύο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου: το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Ελευθεροτυπία της 29/04/2007 έγραφε: Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, μια μη κυβερνητική οργάνωση κατάφερε να μετεξελιχθεί σε έναν γίγαντα που απορροφά τη μερίδα του λέοντος από τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Εξωτερικών -και όχι μόνο- εκτοπίζοντας κάθε άλλον φορέα. Με ιδιόκτητα πολυτελή γραφεία, με χρυσοποίκιλτα έπιπλα (δωρεές διαφόρων επιχειρηματιών), ο διευθυντής της οργάνωσης, Δημ. Φουρλεμάδης, διαχειρίζονταν εν λευκώ κάθε δυνατότητα άσκησης και προβολής του ανθρωπιστικού έργου της Εκκλησίας.

Ερωτήματα για τις δραστηριότητες, τις χρηματοδοτήσεις και τη διαχείριση των κονδυλίων της «Αλληλεγγύης» διατύπωναν μάλιστα και πολλοί ιεράρχες, που υποστήριζαν ότι η Εκκλησία χρησιμοποιείται ως «βιτρίνα». Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναγκάστηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην Ιερά Σύνοδο. «Είμαστε οι πιο αξιόπιστοι εταίροι», απάντησε τότε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στους ιεράρχες που ζητούσαν να μάθουν κάτω από ποιες συνθήκες και ποια ποσά παίρνει η «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών και από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Σε όσους εξέφραζαν αμφιβολίες για την διαχείριση, αντέτεινε ότι ήδη είχε γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ.

Ποια είναι, όμως, η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που έχει «σαρώσει» κάθε άλλη οργάνωση, ενώ τείνει να «καπελώσει» και το ίδιο το κράτος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής; Κατά την περίοδο 2002-2004 η «Αλληλεγγύη» αναδεικνύεται ως οργάνωση που απορροφά τα μεγαλύτερα κονδύλια, λαμβάνοντας το 65% των κονδυλίων από εθνικά προγράμματα που διατίθενται σε ΜΚΟ (7.099.634 ευρώ).

Ο βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να μάθει το ύψος των κονδυλίων που έχει πάρει από το ΥΠΕΞ η «Αλληλεγγύη». Αυτή είναι «η μοναδική ερώτηση που έχω υποβάλει, χωρίς να πάρω απάντηση», λέει στην «Κ.Ε.» ο βουλευτής και προσθέτει: «Υπάρχει, όμως, κάτι σημαντικότερο: Από το 2004 μέχρι σήμερα, πέρασε από τη Βουλή μια σειρά νομοσχεδίων, που ανέτρεψαν τις μέχρι τότε σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, όσον αφορά τα οικονομικά: Η Εκκλησία έχει πλέον απαλλαγεί από τις φορολογικές της υποχρεώσεις, ενώ το Κράτος την επιχορηγεί για ποικίλες δραστηριότητες, με καθεστώς αδιαφάνειας.

Έτσι, έχουμε ως αποτέλεσμα την Εκκλησία να παρεμβαίνει και να ζητάει κομμάτι από την κοινωνική λειτουργία του κράτους, η οποία διέπεται από καθολικές αρχές που ορίζονται από το σύνταγμα». Οι δραστηριότητες της «Αλληλεγγύης» όμως επεκτείνονται και στον Τύπο. Τον Ιούνιο του 2005, η «Αλληλεγγύη», άρχισε να εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολίτης» με τιράζ 130.000 φύλλων, η οποία διανέμεται δωρεάν και είναι γεμάτη με διαφημίσεις κυρίως κρατικές. Μια εφημερίδα που ορισμένοι -ιεράρχες και μη- επικρίνουν ότι δεν συνάδει με τον ρόλο της Εκκλησίας.

Ο τότε ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. Δ. Φουρλεμάδης όμως απαντά: «Μέσα από την εφημερίδα ενημερώνουμε τους αναγνώστες για το έργο μας και τους προσκαλούμε να γίνουν εθελοντές τόσο στις δικές μας πρωτοβουλίες όσο και των άλλων ΜΚΟ. Δεν ασχολείται με την πολιτική, με την έννοια που δίνουμε σήμερα στον όρο. Προσπαθούμε και έχουμε καταφέρει να προσεγγίζουμε τα θέματα με τις θέσεις όλων των κομμάτων».

Στις αρχές του 2006, η «Αλληλεγγύη» ανέλαβε να διοχετεύσει εκατοντάδες τόνους πουλερικών σε τρίτες χώρες λαμβάνοντας ως προκαταβολή το ποσό των 5,6 εκατομμυρίων από το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο στις 24 Απριλίου 2007 εντοπίσθηκαν περίπου 340 τόνοι αλλοιωμένων πουλερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ημέρες πριν από την παραπάνω ημερομηνία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο πως το υπουργείο απαιτούσε την επιστροφή των χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έλεγχο που διενήργησαν οι εκκλησιαστικοί οικονομικοί επιθεωρητές κ.κ. Θεολόγος Μαρκής και Ιωάννης Πέτσος και στο πόρισμα που υπέβαλαν την 1η Ιουνίου 2007 φέρονται να αναφέρουν πως για την αγορά 371 τόνων πουλερικών ξοδεύτηκαν περίπου 740.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο από τα 5,6 εκατομμύρια εξακολουθούσε να βρίσκεται κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό όψεως, όμως παρά την επίμονη απαίτηση του υπουργείου Εξωτερικών να του επιστραφούν περίπου 6,7 εκατομμύρια για την μη υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ, αυτά μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστραφεί.

Η Αλληλεγγύη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

07.02.2008: εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο κ. Ιερώνυμος. Στις 28 και 29 Φεβρουαρίου 2008 συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις, τις πρώτες υπό την προεδρία του κ. Ιερώνυμου.

28.02.2008: γίνεται δεκτή η υποβληθείσα παραίτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου από την Προεδρία της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) και η υποβληθείσα παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πυλαρινού από την Γενική Διεύθυνση της Ε.Κ.Υ.Ο.

29.02.2008: Την επόμενη μέρα, η Δ.Ι.Σ. απεφάσισε να ανατεθεί στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο η έρευνα πάντων των αφορούντων στην Μ.Κ.Ο. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και να καταθέσει στη Δ.Ι.Σ. Εισήγηση σχετικά με την θέση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως ιδρυτικών Μελών της Μ.Κ.Ο. και να υποδείξει όλα όσα είναι απαραίτητα για την εποικοδομητική πορεία της Μ.Κ.Ο., συνεργαζόμενος με Νομικούς.

13.03.2008: μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, οι δύο επιθεωρητές με νέο έγγραφό τους προς την «Αλληλεγγύη» ζήτησαν συγκεκριμένες αποδείξεις στις οποίες να «αποτυπώνεται το χρηματικό υπόλοιπο» του τραπεζικού λογαριασμού όπου κατατέθηκαν τα 5,6 εκατ. από το υπουργείο Εξωτερικών. Και αυτό γιατί κατά τον έλεγχο που είχαν πραγματοποιήσει, πριν ακόμα ασθενήσει ο Χριστόδουλος, αρκέστηκαν στις προφορικές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της «Αλληλεγγύης»

08.05.2008: Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο αντικαθίστανται μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Ε.Κ.Υ.Ο..

14.5.2008: Νέος γενικός διευθυντής στην ΜΚΟ Αλληλεγγύη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στη θέση του κ. Δημήτρη Φουρ­λε­μάδη. Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ Αλληλεγγύη ορίστηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Σεβα­σμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

30.7.2008: Στην Δ.Ι.Σ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος παρουσίασε περιληπτικώς το περιεχόμενο της Εκθέσεώς του μετά των προσαρτημάτων της, περί της δομής και λειτουργίας της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

31.7.2008: Την επομένη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεχίζει την συζήτηση περί της δομής και λειτουργίας της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», με ενημέρωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού.

Μετά το τέλος της Εισηγήσεως, γενομένης συζητήσεως μεταξύ των Σεβασμιότατων Συνέδρων και εξαιτίας του εύρους των οικονομικών θεμάτων, τα οποία παρουσιάσθηκαν και της σοβαρότητας αυτών, απεφασίσθη να θέσει η Ε.Κ.Υ.Ο. στην διάθεση των Εταίρων (Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Διορθόδοξο Κέντρο) τους κ.κ. Τσομπανάκη Ιωάννη και Τίκα Δημήτριο, Υπαλλήλους της Ε.Κ.Υ.Ο., οι οποίοι σε συν­εργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμ­βου­λίου της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», διερεύνησαν, και κατέγραψαν και εντός τριμήνου παρουσίασαν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την Έκθεση της Επιτροπής και τα ακριβή στοιχεία περί των οικονομικών αυτών θεμάτων.

Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, βάσει των στοιχείων του ελέγχου,  προέβει στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Μ.Κ.Ο. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Στα 9 εκατομμύρια ευρώ αν­έρχεται το έλλειμμα στα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητρο­πολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. 

Ο κ. Άνθιμος προχώρησε ύστερα από πιέσεις των δημοσιογράφων σε μία μίνι περιγραφή της κακής οικονομικής κατάστασης που εμφανίζει η Αλληλεγγύη. Ανέφερε ότι η οργάνωση αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα με τις πληρωμές των 150 υπαλλήλων της. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία «προβληματική διαχείριση τα αντικειμενικά στοιχεία της οποίας πρέπει να διατυπωθούν μετά από έλεγχο. Δεν μπορούμε όμως τώρα να πούμε ότι αυτός ή ο άλλος είναι καταχραστής».

Ο κ. Άνθιμος απάντησε στους δημοσιογράφους πως αν είναι απαιτητά τα χρήματα από το υπουργείο η Εκκλησία θα βρει τρόπο να τα δώσει.  Το ΣΚΑΪ (1/8/2008) μεταδίδει ότι οικονομικό άνοιγμα 15 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζει η εκκλησιαστική οργάνωση "Αλληλεγγύη" σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι μητροπολίτες Φίλιππων και Ηλείας, με αποτέλεσμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Συνοδός να ζητήσουν τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην οργάνωση

31.7.2008: Την ίδια ημέρα στην Δ.Ι.Σ. αναγιγνώσκεται το περιεχόμενο της Εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΣΥ.ΜΕ.ΑΝ. Α.Ε.», περί της δομής και λειτουργίας της Ανωνύμου Εταιρείας Διαχείρισης Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων «ΣΥ.ΜΕ.ΑΝ. Α.Ε.». Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διαχείριση της «ΣΥ.ΜΕ.ΑΝ. Α.Ε.», το τότε Διοικητικό Συμβούλιο αυτής απεφάσισε την διενέργεια οικονομικού ελέγχου, από τη Γενική Οικονομική Επιθεώρηση της Εκκλησίας, ώστε να αποτυπωθεί επίσημα το οικονομικό πρόβλημα της Εταιρείας. Από ότι φαίνεται, ο Μακαριότατος Ιερώνυμος, έχει σκοπό να ξεσκεπάσει όλο τον βόρβορο.

Οι απανωτές συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με θέμα τον έλεγχο της Αλληλεγγύης, αυτό καταδεικνύει. Οι αντικαταστάσεις των προσώπων σε καίριες θέσεις αυτό μαρτυράει. Ακριβώς εντός 5 μηνών, με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, κατόρθωσε να αναβαθμίσει το ζήτημα, να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, να κάνει έναν πρώτο εκτενή έλεγχο με τον Μητροπολίτη Φιλίππων και να μοιράσει ένα φάκελο 250 σελίδων σε κάθε επίσκοπο (ΠΟΡΙΣΜΑ). Τα χρήματα είναι πολλά. Είναι βέβαιο ότι θα τον πολεμήσουν. Οι εμπλεκόμενοι είναι πολλοί και με ισχυρές θέσεις, εκκλησιαστικοί και κυβερνητικοί παράγοντες.

Η Αλληλεγγύη ήταν η κατάντια της Εκκλησίας τότε. Διότι η Αλληλεγγύη δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε φορέας που έφαγε τα φράγκα, από επιδοτήσεις, από χρηματοδοτήσεις, από τον κοσμάκη που έδωσε το υστέρημά του, από το Υπουργείο Εξωτερικών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από παντού. Η Αλληλεγγύη έπρεπε να ήταν τότε το τελευταίο αποκούμπι του κάθε έλληνα, είτε είναι πιστός είτε δεν είναι. ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ να κλέβεις τα λεφτά που προορίζονται για να ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Λόγω λοιπόν της κακοδιαχειρήσεως, άριστα έπραξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ που ξεκαθάρισε το τοπίο και άλλαξε την ονομασία της Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη σε Μ.Κ.Ο. “ΑΓΑΠΗ” 

Voiotosp.blogspot.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του. Ο άγιος Δομέτιος έζησεν επί βασιλέως Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Αυτός κατηχήθη στον χριστιανισμόν υπό του Χριστιανού Αβάρου και εγκατέλειψε την πατρική ασέβειαν και ήλθεν στην πόλιν Νίσιβον. Εκεί ήλθεν σε μοναστήρι, εβαπτίσθη και έγινε μοναχός. Πήγε σε ένα σπήλαιον, όπου γιάτρευεν ασθενείας και εδίδασκε την πίστιν του Χριστού. Τούτο έμαθε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης διέταξε και τον εφόνευσαν μαζί με τους μαθητές του δια λιθοβολισμού.

2) Ο άγιος Αστερίας εφονεύθη δια ξίφους..

3) Ο άγιος Ώρ, εμόνασε πολλά χρόνια και έχτισε μοναστήρι.

4) Η αγία Ποτάμια η θαυματουργός ετελείωσεν δια ξίφους.

5) Οι άγιοι Μύριοι οι ασκηταί.

6) Ο άγιος Νάρκισσος πατριάρχης Ιεροσολύμων.

7) Ο άγιος Υπερέχιος ετελείωσεν ειρηνικά.

8) Οι άγιοι Σώζων ο εκ Νικομήδειας, Θεοδόσιος ο εξ Αθηνών και Νικάνωρ ο Θεσσαλονικεύς.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 κατόπιν μακράς πολιορκίας παρεδόθη στους Τριφυλίου οπλαρχηγούς το Νεόκαστον. Αρχηγοί των Τριφυλίων ήσαν οι Ν. Πονηρόπουλος, Παπατσώρης, Γρηγοριάδης και ο επίσκοπος Μεθώνης Γρηγόριος.

Το 1822 έγινε μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στα χωριά Κιάτον και Βασιλικόν Κορινθίας. Στην μάχην ενίκησαν οι Έλληνες υπό τον I. Κολοκοτρώνην.

Το 1919 στο μέτωπο στην Μ. Ασία γίνονται μάχες περιπόλων.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις υφίστανται επίθεσιν των τουρκικών δυνά­μεων στο Ντεμιρτζή Μ. Ασίας. Επίθεσις των ελληνικών δυνάμεων επί του Μπαχτσετζίκ, Νταζενίκ, ουδέν απέδωκε.

Το 1921 η ελληνική στρατιά Μικράς Ασίας προελαύνουσα στο μέτωπον του Σαγγάριου μάχεται εναντίον των Τούρκων παρά το Κέρπογλου και εκδιώκει αυτούς από τις κατεχόμενες θέσεις των.

Το 1949 ο Εθνικός στρατός μάχεται εναντίον των κομμουνιστικών δυνά­μεων επι του υψώματος Τσάρνο.