01 Αυγούστου, 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗ – 1/8/2010

image

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Αγάπητε επισκέπτη του blog,

Ο σημερινός επίσκοπος  Έλους κ. Νικόδημος προσέφυγε στο ΣτΕ 7 Ιουλίου 2010  για πολλοστή φορά, ενώ γνωρίζει ότι θα χάσει την απόφαση, το πράττει όμως, απλά και μόνο από εμπάθεια. Έχουμε ασχοληθεί και κατά το παρελθόν από το blog μας για την υπόθεση του κ. Νικοδήμου. Η απορία μας όμως είναι η εξής, γιατί αδικεί τον εαυτόν του τόσο πολύ τώρα στας δυσμάς του βίου του; Δεν μπορούμε βέβαια να αναιρέσουμε, ότι είναι λόγιος, γνώστης των Ιερών Κανόνων, και ακέραιος στην ηθική. Το λάθος του όμως είναι ότι διέπεται από το σύνδρομο της επιμονής που καταλήγει αδικώντας τον στον πλήρη κακό εγωϊσμό.

Θα μπορούσε εάν είχε λίγο ταπείνωση, να συνειδητοποιήσει εάν βέβαια τον άφηναν και οι κακοί συμβουλάτορές του, να δει τα πράγματα από άλλη γωνία συνειδητοποιώντας πως δεν υπάρχει Μητρόπολη Αττικής και Μεγαρίδος από το 1974. Με αυτή τη σκέψη και μόνο θα μπορούσε από το 1995 που ο τότε Θηβών και σημερινός Αρχιεπίσκοπος, είχε πείσει τον μακαριστό Σεραφείμ να αναλάβει την Μητρόπολη Αμαρουσίου ή Αμαλιάδος και σήμερα να είναι ενεργό μέλος της Ιεραρχίας, αλλά βλέπετε οι αυλοκόλακες κάνουν πάντα ζημιά.

Το να γράφει ότι γράφει σήμερα ο κ. Νικόδημος στο δεκαπενθήμερο περιοδικάκι του, τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, και τον καθιστά επιλήσμονα, γι΄ αυτά τα οποία έχει πράξει με τόση αγάπη ο νυν Αρχιεπίσκοπος στο πρόσωπό του από την αρχή της δοκιμασίας του.

Πάντως η προσφυγή του κ. Νικοδήμου στο ΣτΕ θα απορριφθεί ως αβάσιμη για τον απλούστατο λόγο επειδή οι Μητροπολίται Ιλίου κ. Αθηναγόρας και Κηφισίας κ. Κύριλλος εξελέγησαν με ψήφους κανονικές από Κανονική Σύνοδο και καταστάθηκαν Νομίμως στις Μητροπόλεις τους δια του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ. 195/1-6-2010). Εμείς πάντως δεν θα ξανασχοληθούμε με την υπόθεση Γκατζιρούλη, το μόνο που του ευχόμεθα καλή Μετάνοια.

Voiotosp.blogspot.com

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιοι επτά μάρτυρες Μακκαβαίοι, Αβάμ, Αντώνιος, Γούριος, Ελεάξα-ρος, Ευσέβωνας, Αχείμ και Μάρκελλος, η Σολομονή και ο διδάσκαλος αυτών Ελεάζαρος. Ο Ελεάζαρος ο ευσεβέστατος διδάσκαλος και οι επτά Μακκαβαίοι μαθητές αυτού Αβείμ, Αντώνιος, Γουρίας, Ελεάζαρος, Ευσέβωνας, Αχείμ και Μάρκελλος και η μητέρα αυτών Σολομόνη έζησε επί βασιλέως Αντιόχου υιου Σέλευκου το 173 μ. Χ. Οι άγιοι αυτοί κληθέντες υπό του βασιλέως Αντιόχου ν' αρνηθούν τις συνήθειες τις αποκτηθείσες από τους προγόνους των χριστιανούς, δεν υπήκουσαν. Δια τούτο τον μεν Ελεάζαρον διέταξεν ο βασιλεύς και εβασάνι-σαν και τέλος παρέδωκε την ψυχήν του εις το Θεόν, τους δε επτά αγίους ετι-μώρησε με διάφορα βασανιστήρια και απέθαναν. Η μητέρα αυτών Σολομονή παρέδωκε την ψυχήν της εις τον Θεόν.

2) Οι άγιοι εννέα μάρτυρες Λεόντιος, Άττος, Αλέξανδρος, Κίνδεος, Μνησίθεος, Κυριάκος, Μηναίος, Κατούνος, Αυκλής. Όλοι εφονεύθησαν εις την Πέργην Παμφυλίας δια ξίφους, διότι κατεκρήμνησαν τα είδωλα και (ομολόγησαν την πίστιν των εις τον Χριστόν.

3) Η αγία Ελέσα καταγόταν από την Πελοπόννησον. Δια την πίστιν της εις τον Χριστόν εθανατώθη από τον ίδιον τον πατέρα της επί του όρους των Κυθή­ρων.

4) Ο άγιος Τιμόθεος επίσκοπος Προκοννήσου, 5) ο άγιος Πάπας ο νέος, 6) ο άγιος Ελεάζαρος, 7) ο άγιος Κήρυκος, 8) ο άγιος Θεόδωρος, 9) ο άγιος Πολύευκος, 10) οι άγιοι Μηνάς και Μηναίος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 έγινε μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρ­κων στη θέση Τσιβαρά Κρήτης. Στη μάχη αυτήν ενίκησαν οι Τούρκοι και εφονεύθη ο Έλλην οπλαρχηγός Ιωάν. Σκορδίλης. Το 1826 ο Κιουταχής κανονιοβολεί την Αθήνα.

Το 1828 εις τα Πρόβαρμα και Μάλαξαν Κρήτης έγινε μάχη μεταξύ Ελλή­νων και Τούρκων. Οι Κρήτες ενίκησαν.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνονται μάχες προφυλακών.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των τουρκικών εις το Σι-μάβ-Νταγ και εκδιώκουν αυτές εκ των θέσεων των.

Το 1921 η ελληνική στρατιά της Μ. Ασίας δια των Α', Β και Γ' σωμάτων στρατού επιτίθενται εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι υποστηρίζουν την γραμ-μήν Σαγγαρίου και καταλάβανε τη Γραμμή του Τεπέ Καϊμαλ.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπό­λους.