26 Ιουλίου, 2010

ΟΙ ΕΞΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ! 26/7/2010

ΦΩΤΟ

Άλλαι αί βουλαί ανθρώπων καί άλλα

ο Θεός κελεύει “Σεβασμιώτατοι”

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Οι ως άνω Δεσποτάδες μας, εφιγουράρησαν εχθές σε Πρωτοσέλιδο Κυριακάτικης Εφημερίδας των Αθηνών 25/7/2010 με τίτλο: 6 ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ για τον Θρόνο!

Εμείς πάντως από αυτό εδώ το βήμα, θα τους συνιστούσαμε να μην βιάζονται, διότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν τρώγεται, γι΄ αυτό ας μην κουράζονται άδικα. Η απορία μας όμως είναι πως σύρθηκαν οι ως άνω Δεσποτάδες σε αυτή τους την ενέργεια και υπό ποίαν επιρροήν προσώπων αυθαδών καί προπετών εδέχθηκαν να υποπέσουν σε αυτό τους το μεγάλο ολίσθημα!!! Εάν δεν γνωρίζουν την δημοσίευση των ονομάτων τους, από την συγκεκριμένη Εφημερίδα, οφείλουν να την επιπλήξουν, και να δημοσιεύσει την δυσαρέσκειά τους εάν όμως σιωπήσουν λυπούμεθα.

Ας μην κουράζονται λοιπόν εάν δεν το έχουν δει ακόμη, μπορεί να το δουν και τώρα ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει αντίκρισμα στον λαό. Ο λαός μας ξέρει να πηγαίνει εκεί που βρίσκει ζεστασιά και όχι μόνο λόγια, εκεί που βρίσκει σιγουριά και αγάπη! Ο Ιερώνυμος είναι μπροστά στην αγάπη, για τον εμπερίστατο άνθρωπο. Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση, οι ως άνω Δεσποτάδες και όποιοι άλλοι κρύβονται πίσω απ΄ αυτούς πως ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ δεν τρώγεται!

Θα τους ήταν πιο χρήσιμο να συζητήσουν μαζί του και ίσως με τον διάλογο να έβρισκαν πολλές λύσεις στα προβλήματά τους, αφού βέβαια πρώτα συνειδητοποιήσουν, πως η καλοσύνη και η ευγένειά του προς πάντας, δεν πρέπει να την εκλάβουν ως αδυναμία, επίσης να γνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν είναι όργανο ουδενός ει μή μόνον της εκκλησιαστικής του συνειδήσεως.

Voiotosp.blogspot.com

† Η Αγία Οσιομάρτυς Παρασκευή (26 Ιουλίου)

clip_image002

Η Αγία Οσιομάρτυς Παρασκευή, καταγόταν από την Ρώμη, οι δε γονείς της Αγάθων και Πολιτεία ήταν χριστιανοί. Επειδή όμως ήταν άτεκνοι παρακαλούσαν τον Θεό να τούς χαρίσει ένα παιδί. Πράγματι ο Θεός τούς άκουσε και τούς χάρισε ένα παιδί. και επειδή όταν γεννήθηκε ήταν η έκτη ημέρα της εβδομάδος, την ονόμασαν Παρασκευή και από μικρή την αφιέρωσαν στον Θεό.

Η Παρασκευή, έλαβε την χριστιανική μόρφωση από την μητέρα της και μάλιστα μελετούσε συνέχεια τα ιερά γράμματα και προσευχόταν πολλές ώρες στην εκκλησία. Μετά τον θάνατο των δικών της μοίρασε όλα της τα υπάρχοντα στους φτωχούς και έγινε μοναχή. Έμεινε εκεί αρκετό χρονικό διάστημα και μετά λαμβάνοντας την ευχή της ηγουμένης βγήκε έξω στον κόσμο και κήρυττε τον Χριστό προσελκύοντας πολύ κόσμο στον χριστιανισμό.

Για όλα οδηγήθηκε στον βασιλιά Αντωνίνο ο οποίος θαμπωμένος από την ομορφιά της και την σύνεσή της προσπάθησε να την πείσει να θυσιάσει στα είδωλα και θα της έδινε ότι ήθελε. Η αγία όμως αρνήθηθε και τότε διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Μάλιστα την έβαλαν μέσα σε ένα θερμασμένο λέβητα γεμάτο πίσσα και λάδι.

Μόλις έγινε αυτό η αγία φαινόταν να δροσίζεται μέσα σ' αυτό και ο Αντωνίνος εξοργισμένος έδωσε εντολή να θανατωθεί, περνώντας και αυτή στην μεγάλη χορεία των μαρτύρων της εκκλησίας μας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Παρασκευή. Καταγόταν από ένα χωριό προάστιον της Ρώμης. Οι γονείς της, ο Αγάθων και η Πολιτεία, ήσαν θεοσεβείς και Χριστιανοί. Ήσαν όμως άκληροι και παρεκάλουν τον Θεόν να τους δώση τέκνον. Ο Θεός άκουσ την παράκλησίν των και τους έδωκεν εν τέκνον θήλυ, το οποίον ωνόμασαν Παρασκευήν, διότι έτυχε να γεννηθή την ημέραν Παρασκευήν. Η Παρασκευή έ­μαθε γράμματα και όσον εμεγάλωσε καταγινόταν στη μελέτην της Αγίας Γρα­φής. Όταν απέθανον οι γονείς της, εμοίρασε την περιουσίαν της εις τους πτω­χούς, έγινε μοναχή και άρχισε να κηρύττη και να προσελκύει πολλούς εις τον χριστιανισμόν.

Τότε οι Εβραίοι την κατηγόρησαν εις τον βασιλέα Αντωνίνον, ο οποίος την εθαύμασε δια την ευφυίαν της και το κάλλος της και της είπε να αρνηθή τον Χριστόν. Η Παρασκευή απήντησεν, ότι δεν έιναι δυνατόν να κάμη αυτό. Τότε ο Αντωνίνος την εβασάνισε και την έρριψε μέσα σε καυτό έλαιο, αλλα η αγία αντί να καή εδροσίζετο. Ο Αντωνίνος ιδών αυτό, επίστευσεν εις τον Χριστόν και αυτός και η ακολουθία του. Η αγία εκήρυξε και σε άλλες πό­λεις και εθανατώθη με αποκεφαλισμόν.

2) Ο Ερμόλαος και Ερμοκράτης. Ήσαν ιερείς της εκκλησίας Νικομήδειας και επειδή ωμολόγησαν τον Χριστόν απεκεφαλίσθησαν.

3) Οι αγίες Ωραιοζήλη, Ιερουσαλήμ και Αππίων, Ιγνάτιος, 'Αρμιππος, Γερόντιος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 οι Έλληνες στρατηγούμενοι υπό του Θ. Κολοκοτρώνη, επιπίπτουν επί της στρατιάς του Δράμαλη εις τα στενά των Δερ­βενακίων και του επιφέρουν τρομεράν καταστροφήν.

Το 1877 ο τουρκικός στόλος έρριψε 1700 κανονιές εναντίον της Καρδαμί-λης και των Κιτρίων. Ειε το χωρίον Φρούτσαλα Καλαμών, οι Έλληνες υπό τον Νικηταράν, συνήψαν μάχην με τους Τούρκους, την μάχην ουδείς εκέρδισε.

Το 1919 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δέχεται μικροεπιθέσεις από τους Τούρκους.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός επιχειρεί την κατάληψη της Σιμάβ. Το 1921 στο μέτωπον της Μ. Ασίας οι Ελληνικές δυνάμεις συνάπτουν μι-κροσυμπλοκές με τους Τούρκους.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα με περιπόλους.