24 Ιουλίου, 2010

ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ο ΤΕΩΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗΣ 24/7/2010

image

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 1386/2010 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα, που ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης των 160.000 ευρώ από την μονή του Οσίου Εφραίμ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του κ. Παντελεήμονα κρίνοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ακόμη, η αρεοπαγιτική απόφαση κρίνει ότι το παραπεμπτικό βούλευμα δεν περιέχει αντιφάσεις, αλλά αντίθετα περιέχει σαφήνεια και πληρότητα, καθώς και ορθή εφαρμογή των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και καταχραστών του Δημοσίου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η Αγία μεγαλομάρτυς Χριστίνα. Γεννήθηκε στην Τύρον της Συρίας από γονείς πλουσίου και ειδωλολάτρες. Ο πατέρας της ο Ουρβανός ήταν στρατηγός και έκλεισε την Χριστίναν σε Πύργον υψηλόν δια το κάλλος της και της έδωκε υπηρέτριας να την υπηρετούν και είδωλα δια να προσεύχεται εις αυτά. Αλλά ο Θεός την εφώτησε και έγινε χριστιανή. Φωτισθείσα υπό των Αγγέλων, εσέβετο τον αληθινόν θεόν εκαι επεδίδετο εις προσευχάς και νηστεία.

Όταν έμαθαν τούτο οι γονείς της προσεπάθησαν να την επαναφέρουν στην ειδωλολατρείαν. Τότε ο πατέρας της έστειλε στρατιώτες και την έφεραν στο Πραιτώριον και εκεί ωμολόγησε τον Χριστόν. Ο πατέρας της θύμωσε και διέταξε να την κρε­μάσουν και να ξεσχίσουν τις σάρκες της. Αλλ' η Χριστίνα μέχρι τέλους έμεινε πιστή κα επί πολύν καιρόν εβασανίσθη και βασανιζόμενη εθαυματούργει. Τέ­λος εξεδήμησε προς Κύριον.

2) Οι άγιοι Υμέναιος Καπίων, Ερμογένης, Θεόφιλος ο Ζακύνθιος, Αθανά­σιος από την Κίον και Ρωμανός και Δαβίδ οι Ρώσοι. Οι βίοι άγιοι Υμέναιος, Καπίτων και Αθανάσιος εφονεύθησαν δια ξίφους, ο Ερμογένης παρέδωσε το Πνεύμα του εις τον Κύριον αφού εξερίξωσαν όλους τους οδόντας εκ του στό­ματος του ο δε Θεόφιλος ρίχτηκε στη φωτιά και εκάη.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 εκυριεύθη υπό των Ελλήνων η Πάργα.

Το 1822 ο Δράμαλης αποστέλλει πρέσβεις με προτάσεις δουλείας στον Κο­λοκοτρώνη.

Το 1825 ο ελληνικός στόλος παρέδωσε στη φρουρά του Μεσολογγίου 20 πλοιάρια για την προστασία του Βασιλαδίου.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνονται μικροσυμπλοκές περιπόλων.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς της Μ. Ασίας κατόπιν σφοδρός μάχης καταλαμβάνουν το Γενικιόι.

Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις, στο μέτωπον Μ. Ασίας συνάπτουν μάχες αναγνωρίσεως.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα δια πυροβολικού και απο­σπασμάτων.