23 Ιουλίου, 2010

Τα Ιδρύματα φιλοξενίας υπερηλίκων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και παιδιών με νοητική υστέρηση, επισκέπτεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη Γερμανία 22/7/2010.

image

Ιδρύματα φιλοξενίας υπερηλίκων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και παιδιών με νοητική υστέρηση, αλλά και κέντρα φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου – Hospice και νέων με παραβατική συμπεριφορά επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Μακαριώτατος συναντάται διαδοχικά με το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των συγκεκριμένων πρότυπων ιδρυμάτων που ανήκουν στην Ευαγγελική Εκκλησία και βρίσκονται στη Νυρεμβέργη, το Μόναχο και την κωμόπολη Νοιεντετελσάου. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να γνωρίσει  μαζί με τους συνεργάτες του τον τρόπο που εργάζονται και βοηθούν στην κάλυψη των διαφόρων αναγκών των συνανθρώπων μας.

Κατά τις επισκέψεις του Μακαριωτάτου και των συνεργατών του, μελετήθηκε η δυνατότητα μεταφοράς των συγκεκριμένων υποδομών και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας των γερμανικών ιδρυμάτων στα αντίστοιχα προνοιακά κέντρα που κατασκευάζονται από την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, αργά αύριο το απόγευμα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος ιερομάτυρας Φωκάς. Καταγόταν από τη Σινώπη. Την 23ην Ιου­λίου έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του.

2) Ο άγιος προφήτης Ιεζεκιήλ. Ήταν γιος Βουζεί εκ της Αριρά της ιερατι­κής προφητεύσας πλέον των 20 χρόνων. Ηχμαλλωτίσθη μετά των Εβραίων υπό του Ναβουχοδονόσορος και ωδηγήθη μετ' αυτών εις Βαβυλώνα. Εκεί από το 5ον έτος της αιχμαλωσίας προφήτευσε πολλάς προφητείας εις τον λαόν των Ιουδαίων και εθαυματοΰργει. Προείπε δε ότι δενθέλει επιστρέψει ο λαός του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ αλλά θα μείνωσιν υπό τους Μήδους, έως ότου αφή-σωσι την πλανιν και κακίαν των. Δια τούτο η φυλή του Γαδ εθανάτωσε τον προφήτην.

3) Οι άγαιοι επτά μάρτυρες. Εφονεύθησαν δια ξίφους.

4) Οι άγιοι Απολλινάριος και Βιτάλιος.

5) Ο άγιος Απολλώνιος και η αγία Αννα.

6) Των αγίων μαρτύρων των φονευθέντων από τους Βουλγάρους επί εποχής Νικηφόρου του βασιλέως.

7) Η αγία Άννα από Λευκάδιον.

8) Η σύναξις του Βαπτιστού Ιωάννη εις Όλυμπον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 παρεδόθη εις τον Κατακουζηνόν το φρούριον της Μονεμβασίας.

Το 1822 ο Δράμαλης προσπαθεί να εκβίαση τα στενά Χαλανδίτσης τα ο­ποία κατείχε το Κολοκοτρώνης και οι άλλοι Έλληνες.

Το 1823 στο Μεγάλο Δερβίνη Χαλκίδος έγινε σφοδρή μάχη μεταξύ Ελλή­νων και Τούρκων. Την μάχην εκέρδισαν οι Τούρκοι. Εις αυτήν εφονεύθη ο οπλαρχηγός Λιάκος.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνονται μάχες περιπόλων.

Το 1920 εις τον Ντιμιρτζή Μ. Ασίας οι ελληνικές δυνάμεις συνάπτουν μά­χες εναντίον των Τούρκων. Ο ελληνικός στρατός δια του 1ου σώματος στρατού βαδίζει προς Ουσάκ και εκκαθαρίζει την περιοχή Ντιμιρτζή.

Το 1921 στο Μέτωπο Μ. Ασίας συνάπτονται μικροσυμπλοκές μεταξύ Ελλή­νων και Τούρκων.

Το 1922 σε ολόκληρη τη στρατιά στη Μ. Ασία γίνεται δράση περιπόλων.