24 Ιουνίου, 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG TROKTIKO 23/6/2010 ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΘΥΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;”

bakogianni Ieronimos4Αγάπητε επισκέπτη του blog 

Στο Ιστολόγιό του το troktiko 23/6/2010 εδημοσίευσε το κάτωθι κείμενο:

Θύμα εκβιαστών ο Ιερώνυμος ;

ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2006-2010

Πριν από λίγο καιρό, υπέπεσε στην αντίληψη των εργαζομένων στην Ιερά Σύνοδο, ότι κάποιος είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και απέσπασε από λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος το ποσό των 45.000. Ο εργαζόμενος αυτός μετατέθηκε και ξεκίνησε έρευνα όμως......κάποιοι εκβιάζουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να σταματήσει την έρευνα. Οι εκβιαστές έχουν στα χέρια τους έξοδα της περιόδου 2006 - 2010, αφού το περιεχόμενο των αντίστοιχων φακέλων έχει αδειάσει και έχει γεμίσει με... άσπρα χαρτιά.

___________________________________

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Τα γραφόμενα του ως άνω σχολίου, είναι ανακριβή διότι α) Το ποσόν της πλαστογράφησης είναι 25.000 και όχι 45.000 € β) Ο φερόμενος ως πλαστογράφος, δεν έχει μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία, αλλά έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Αρχιεπίσκοπο, από την πρώτη στιγμή και γ) Ο Μακαριώτατος το 2006, ήτο Μητροπολίτης Θηβών και όχι Αρχιεπίσκοπος. Καλόν είναι λοιπόν, κάποιοι να μην προβαίνουν σε βιαστικές αναρτήσεις, γιατί ο κ. Ιερώνυμος δεν τρώγεται και δεν έχει να φοβηθεί κάτι σχετικά με τα οικονομικά. Αν κάποιοι άλλοι κατά το παρελθόν, ή και τώρα είναι «βρώμικοι» ο Μακαριώτατος έχει αποδείξει ότι είναι πεντακάθαρος από πολύ παλιά.

Voiotosp.blogspot.com

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

image Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

■ ΜΙΑ Η ΆΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΉ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΠΡΕΠΕΙ να διορθώσουμε τη νοθευμένη Εκκλησία  ■ Συγκεχυμένες οι απόψεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ■ Να κληθεί και ν' ανακαλέσει την Εκκλησιολογική του εκτροπή! ■ Εάν δεν ανακαλέσει, δεν θα λογίζεται ως Επίσκοπος της Εκκλησίας  ■ Φρίξον ήλιε και στέναξον γη. Πελώρια εκκλησιολογική εκτροπή του Μεσσηνίας ■ Είναι καθηγητής Πανεπιστημί­ου (τμήμα Πατερικών Σπουδών). Αυτά λένε οι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας; ■ Δεν πρέπει να μείνει α­ναπάντητο αυτό το Εκκλησιολογικό ατόπημα και να μη παραμένει επισήμως εκπεφρασμένη η άστοχη και βλάσφημη τοποθέτηση του ■ Ο Μεσσηνίας διατείνεται ότι προ του Σχίσματος των Ρωμαιοκαθολικών, είχα­με την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία  ■ Σήμερα είναι διαιρεμένη, αφού βρισκόμαστε σε Σχίσμα και δεν δυνάμεθα να ομιλούμε για Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία

■ Οι Ρωμαιοκαθολι­κοί αποκόπηκαν από το υγιές σώμα της Εκκλησίας για αιρετική σκέψη, βιώματα και πρακτική ■ Όπως και προ αυτών και άλλες αιρέσεις ανεφύησαν στους κόλπους της Εκκλησίας και οι αιρετικοί εξεβλήθησαν της μάνδρας. Η Εκκλησία, όμως, συνέχισε και θα συνεχίσει να υπάρχει έως τη συντέλεια και «πύλαι άδου ου κα-τισχύσουσι» ■ Η μόνη αληθής Εκκλησία του Χριστού είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η ακραιφνώς και αναλλοίω­τους φυλάττουσα την αρχαιοκαθολική παράδοση, την Ευαγγελική Αποστολική και Αγιοπατερική πίστη και κληρονομιά, η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ■ Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι νοητή ναυς και οι αιρετικοί αποσχισμένοι ναυαγοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν το σκάφος και πελαγοδρομούν τήδε κακείσε ■  Η μό­νη ελπίδα σωτηρίας τους είναι να επανέμβουν εν μετάνοια στο θεοκίνητο σκάφος

■ Οι επίσκοποι, κατά τη χειροτονία τους, δίνουν φοβερές υποσχέσεις ισόβιας εμμονής και προσήλωσης στην Θεόσδοτη Ορθόδοξη Πίστη και τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας  ■ Οι Ρωμαιοκαθολικοί ανεμείχθησαν με ποικιλώνυμες αιρέ­σεις, την αντικανονική κοσμική εξουσία του Πάπα και το Κράτος του Βατικανού ■ Ο Μεσσηνίας εξέκλινε της Ορθής πίστεως και δεν ορθοτομεί τον λόγον της Ορθόδοξης Εκκλησίας ■ Κατά τον Άγιο Δοσίθεο Ιεροσολύ­μων, οι αιρετικοί δεν αποτελούν Εκκλησία αλλά «συναγωγή πονηρευομένων»

■ Θα τολμήσουν να πουν πολ­λοί: Μα ο Μεσσηνίας είναι καλός άνθρωπος. Λέει επ' αυτού ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος: Καν σημεία ποιεί, καν νηστεύει, καν παρθενεύει, αν δεν τηρεί τα διατεταγμένα λύκος σοι φαινέσθω με δοράν προβάτου κατερ-γαζόμενος την φθοράν του ποιμνίου

■ Δεν μερίζεται ο χιτών του Χριστού ■ Να αποβάλλει αυτές τις αντιορ-θόδοξες δοξασίες και να ομολογήσει την αλήθεια ο Μεσσηνίας. Άλλως πώς, δεν πρέπει να λογίζεται ως επί­σκοπος της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας.

Ε.Ω. 20/6/2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Το Γενέθλιον του Προδρόμου βαπτιστού Ιωάννου. Ο ένδοξος Προφήτης, Πρόδρομος και βαπτιστής του Κυρίου Ιωάννης, ήταν γιος του Ζαχαρίου του αρχιερέως και της Ελισάβετ της στείρας και γεννήθηκε δια θείας χάριτος. Ο Ζαχαρίας επειδή δεν επίστευσε ότι η σύζυγος του θα γέννηση γιον έμεινε σιω­πηλός (μουγγός) και ήρχισε να ομιλή μετά την γέννησιν του Ιωάννου. Ο Ιωάν­νης είναι εκείνος ο οποίος έδειξε τον δρόμο του Θεού και έγινε Πρόδρομος του Χριστού. Καυτηρίαζε τους παρανόμους και απίστους ακόμη και τους βασι­λείς. Δια τον έλεγχόν του αυτόν απεκεφαλίσθη.

2) Ο άγιος νεομάρτυς Παναγιώτης ο Καισαρεύς.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερον το 1821 έγινε μάχη μεταξύ Ελλήνων επαναστα­τών και Τούρκων έξω του χωρίου Λάλα Ηλείας. Την μάχην ουδείς εκέρδισε.

Το 1826 εις τον Αλμυρόν Καλαμών οι Έλληνες υπό τον Κ. Μαυρομιχάλην κατόπιν σκληρής μάχης έτρεψαν τους Τούρκους του Ιμβραήμ σε φυγή. Εις τα Λιόσια Αττικής οι Έλληνες δίδουν μάχη αμφίρροπο με τους Τούρκους.

Το 1827 οι τουρκικοί δυνάμεις του Ιμβραήμ επετέθησαν εναντίον του Μ. Σπηλαίου και απεκρούσθησαν από των Ελλήνων πολεμιστών (καλογήρων). Υπεγράφη υπό των Δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας συνθήκη περί ανεξαρτησίας της Ελλάδος και παραδοχής του I. Καποδίστρια ως Κυβερνήτου αυτής.

Το 1913 η IV ελληνική μεραρχία, μάχεται εναντίον των Βουλγάρων επί της κορυφογραμμής του Μπέλες.

Το 1919 οι ελληνικές δυνάμεις στη Μικράν Ασίαν εκκαθαρίζουν δια μαχών την περιοχήν Περγάμου.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις της Μ. Ασίας μάχονται σκληρώς προ της Προύσης και κατορθώνουν και εκδιώκουν τους Τούρκους από τις κατεχομένας θέσεις των.

Το 1921 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα δια περιπόλων. Το 1922 Στη Μ. Ασία η ελληνική στρατιά δρα με περιπόλους.