16 Απριλίου, 2010

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011.

ΙΕΡΩΝ SPECIAL OLYMPICS Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της υπογραφής του Μνημονίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων είπε: Δεν κάνουμε τίποτα σπουδαίο. Απλώς χαράζουμε γραμμές στις προτεραιότητές μας" "Δεν είναι ώρα για κηρύγματα, αλλά για να απλώσουμε το χέρι, να πιάσουμε το άλλο χέρι και να προχωρήσουμε μαζί.

Θα σταθούμε πλάι στα παιδιά, πλάι στους γονείς, πλάι στην οργανωτική επιτροπή και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Να ευχηθώ σε όλους να έχουν δύναμη να προχωρήσουν στους στόχους τους και να επιτύχουν".

Ο Μακαριότατος υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας αλλά και προσωπική αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Αγώνων, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου φιλοξενίας στην Πάρνηθα.

Εκεί, οι πρώτοι που θα φιλοξενηθούν θα είναι οι αθλητές των Special Olympics που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες του 2011.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΑΣ (15/4/2010)

ieronimos_23

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μελετίου κράτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  δηλώνοντας στην Κρατική Τηλεόραση μεταξύ άλλων ότι: «Η γλώσσα μας είναι ένας γλωσσικός θησαυρός και πρέπει να στεκόμαστε με προσοχή . Είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να μας απασχολήσει. Αυτά τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με προσωπικές επιλογές. Πρέπει να αντιμετωπίζονται συνοδικά» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες μεταφράσεις γιατί τότε θα χαθεί ο πλούτος αυτής της γλώσσας».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ!

16 Απριλίου 2010

image Προς

Τον Εξοχώτατον Πρόεδρο

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κύριον Γέρζυ Μπούζεκ

Parlement europeen

GOL 03 A 012

L-2929 Luxemburg

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,

Ως ενεργός πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω πλήρως με τις προτάσεις ψηφίσματος Β7-0275/2009, Β7-0277/2009 για την συνεδρία της 20ης Ιανουαρίου και ζητώ να μην γίνουν δεκτές για τους παρακάτω λόγους:

1. Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους κ. Πρόεδρε, δεν συνιστά αυτή καθεαυτήν, εκ μέρους των χωρών της Ε.Ε. παραβίαση του ατομικού δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, ιδίως στις χώρες εκείνες, όπως η Ελλάδα, όπου η ανάρτηση των θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους έχει καθιερωθεί βάσει εθίμου και όχι νομοθετικής διάταξης.

2.Όσοι θεωρούν ότι προσβάλλεται η θρησκευτική τους ελευθερία από την θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, σημαίνει ότι δεν ανέχονται και τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών τους στην ΕΕ, παραβιάζοντας το άρθρο 9 της ΕΣΔΑ, στάση που εγκυμονεί κίνδυνο μισαλλοδοξίας.

3.Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους σε χώρες της ΕΕ, κ. Μπούζεκ αποτελεί μέρος της πολιτισμικής και πνευματικής παράδοσης τους, που διαμορφώθηκαν ιστορικά από αιώνες μέσα από κάθε είδους μνημεία και συνήθειες.

Επομένως μια οποιασδήποτε μορφής υπόδειξη της ΕΕ στις χώρες - μέλη της περί του ζητήματος τούτου, παραβιάζει το άρθρο 61 παρ. 1, 167 και 16γ' της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Μέ εκτίμηση

Voiotosp.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αρχιεπίσκοπον Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ

Πρόεδρον της Ελληνικής Κυβερνήσεως

Υπουργόν Παιδείας

Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

image_thumb1364

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι άγιες Παρθένοι Αγάπη, Ειρήνη και Χιόνια. Οι τρεις αυτές άγιες α­δελφές έμειναν μετά του δούλου του θεού Ζωίλου πλησίον μιας λίμνης. Τότε εφάνηκε όνειρο στο Ζωίλον ο άγιος Χρυσόγονος και είπεν, ότι η Αγία Ανα­στασία η Φαρμακολύτρια πρόκειται να συναγωνισθή με τις τρεις αγίες αδελ­φές στον αγώνα του Μαρτυρίου. Τούτο το έμαθε η αγία Αναστασία και επήγε στις Αγίες αδελφές, τις εχαιρέτησε και υπηρέτησε αυτές. Αφού άκουσεν αυτά, ο ειδωλολάτρης αυτοκράτωρας τις συνέλαβε, τις παρέδωκε στα βασανιστήρια, (την Αγάπη και Χιόντα έρριψε στη φωτιά, την δε Ειρήνην την εφόνευσε με βέλος).

2) Η αγία μάρτυς Ειρήνη. Ευρίσκετο το Πάσχα εις την Ελλάδα, όταν εμαρτύρησε ο άγιος Λεωνίδης και εδοξολόγει τον Θεόν με άλλους Χριστιανούς σε μια εκκλησία. Ο άρχων πληροφορήθηκε τούτο, συνέλαβε την αγίαν Ειρήνην και την εφυλάκισε. Κατόπιν την έβγαλεν από την φυλακήν, της έκοψε την γλώσσα, της ξερρίζωσεν τα δόντια και την αποκεφάλισε.

3) Ο νεομάρτυς Μιχαήλ.

4) Ο άγιος Λεωνίδης και μαζί με αυτόν οι άγιες γυναίκες Χάραισσα, Νίκη, Γαλήνη, Καλλίδα, Νουνεχία, Βασίλισσα και Θεοδώρα.

5) Οι άγιοι Φήλιξ, Ιανουάριος, Φορτουνάτος.

Εθνικά γεγονότα:

Σαν σήμερα το 1821 οι Έλληνες υπό τους Μοσχούλαν και Φραντζήν μάχονται εναντίον των Τούρκων στην Αγουλινίστα και τους τρέπουν σε φυγή. Ο πλοίαρχος Σκλάβος ευρίσκει στην θάλασσαν το σκήνωμα του Πα­τριάρχου Γρηγορίου του Ε'.

Το 1823 Στο στενόν της Μυτιλήνης ο ελληνικός στόλος ναυμαχεί με τον τουρκικόν. Την ναυμαχίαν ουδείς εκέρδισε.

Το 1825 Στο Κεφαλόβρυσον της Επαρχίας Τριχωνίδος οι Τούρκοι επιτίθε­νται εναντίον των Ελλήνων χωρίς να επιτύχουν κέρδος.

Το 1827 η φρουρά του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς κατόπιν σκληράς μά­χης παρεδόθη στον Γ. Καραϊσκάκη.

Το 1897 οι ελληνικές δυνάμεις κατόπιν πιέσεως από τις τουρκικές δυνάμεις υποχωρούν επί του Βελεστίνου Θεσσαλίας.

Το 1920 Ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία εξουδετερώνει τουρκικές επιθέ­σεις.

Το 1921 Στο μέτωπο της Μ. Ασίας επικρατεί ηρεμία. Το 1922 Η ελληνική στρατιά της Μ. Ασίας μάχεται με περιπόλους και πυ­ροβολικό.

Το 1941 οι Γερμανοί επιτίθενται εναντίον των Βρεττανοελληνικών δυνά­μεων εις τον Πλαταμώνα.