11 Μαρτίου, 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 11/3/2010

EVC2_IERA-SYNODOS_2009_2010.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την έκθεση, που υπέβαλε η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με το έργο της κατά το τελευταίο δίμηνο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενημέρωσε τους Συνοδικούς Αρχιερείς για την δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 17 τόνων προς την σεισμόπληκτη Αϊτή. Η ανθρωπιστική βοήθεια, της οποίας την ευθύνη είχε η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», περιλαμβάνει 4.620 κιλά ζυμαρικά, 4.780 κιλά ρύζι, 2.940 κουτιά γάλακτος, 1.640 κιλά κονσέρβες, 3 τόνους αλεύρι, και 1.800 κιλά ζάχαρη.

Η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού, την Κυβέρνηση της Αϊτής και τους «Γιατρούς του Κόσμου», εξετάζοντας και νέους τρόπους παρέμβασης για την ανακούφιση των πληγέντων. Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την ανέγερση δύο Σχολείων στην περιοχή της Αϊτής, με χρήματα τα οποία προήλθαν από την δισκοφορία που διενήργησε η Εκκλησία της Ελλάδος στους Ιερούς Ναούς της.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

image

Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε την ενόχληση του κοσμοπολίτη Πρωτοπρεσβυτέρου της Γενεύης, που ως συνήθως τον τελευταίο καιρό εκτελεί χρέη εκπροσώπου τύπου του Φαναρίου και παρουσιάζεται ως δικηγόρος υπερασπίσεως του, σαν να μην έχουν φωνή οι αρμόδιοι να απαντήσουν. Χαιρόμαστε λοιπόν γιατί όταν τα μπλόγκς και οι ‘’μπλογκομανείς’’ κατά τον γλωσσοπλάστη Πρωτοπρεσβύτερο ενοχλούν, σημαίνει ότι ακουμπούν κάποια ευαίσθητα νεύρα. Και η αλήθεια πονάει…

Η ενόχληση λοιπόν υπάρχει γιατί καταλαβαίνουν κάποιοι τώρα, ότι υπάρχει κόσμος που τους πήρε χαμπάρι κατά το κοινώς λεγόμενον και αυτό είναι κακό γιατί ο κόσμος αυτός αντιδρά και μάλιστα γράφοντας με επιχειρήματα…Πολλοί θα ήθελαν αυτοί που γράφουν στα μπλόγκς να βάλουν και το όνομά τους αλλά γνωρίζουν καλά την τακτική του Φαναρίου, να κόβει από τη ρίζα όποιο κεφάλι τολμά να σηκωθεί και να πει κάτι διαφορετικό. Οι ‘’μπλογκομανείς’’ λοιπόν τα θέλουν τα κεφάλια τους στη θέση τους για να μπορούν να συνεχίσουν να γράφουν αυτά που δεν σας αρέσουν και που όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η αλήθεια.

Συνεχίζεται βέβαια η σπίλωση από μέρους του νοσηρού φαναριώτικου κλίματος της μνήμης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Γιατί άραγε τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό; Και γιατί αυτοί που κάνουν τον εκπρόσωπο τύπου όταν τον υποδέχτηκαν το 2006 στη Γενεύη δεν του εξέφρασαν τα παράπονα τους και τα λένε τώρα 2 χρόνια μετά την κοίμησή του, που δεν μπορεί να απαντήσει; Τότε ήξεραν να κάνουν χρήση μόνο της Φαναριώτικης κολακείας.

Παρατηρήσαμε επίσης ότι για όσα γράφει ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς δεν έκανε κανένα σχόλιο. Γιατί άραγε; Και κάτι τελευταίο: Το κανονικό δίκαιο δεν αποτελείται μόνο από τους κανόνες 9 και 17 όταν πρόκειται να ανακατευτούμε στα της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτε από τον 28 όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τους ‘’κακούς’’ ρώσους. Έχει και άλλους κανόνες, που εκεί στο Φανάρι τους έχουν κλείσει με λουκέτο, όπως φαίνεται, σε κάποιο ντουλάπι.

Οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας είναι σαφείς και ακόμη πιο σαφής η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα σε αυτή. Όπως φροντίζει το Φανάρι να είναι νομιμόφρον απέναντι στο Τουρκικό κράτος για να έχει όσο το δυνατόν καλές σχέσεις έτσι πρέπει να κάνει και η Εκκλησία της Ελλάδος απέναντι στην ελληνική πολιτεία γιατί έτσι ορίζει ο ΚΧΕΕ. Όσο για την υποτιθέμενη κατάργηση του Αυτοκεφάλου μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν θα το θέλατε. Δεν θα γίνει όμως….Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθουμε σύντομα για να επιβεβαιώσουμε και το προσωνύμιο που μας απέδωσε….!

Πηγή: pneumatikipetra.blogspot.com  6/3/2010

_____________________________________

Ερώτηση:

Έχει να απαντήσει κάτι σε αυτό το κείμενο ο επί παντός επιστητού κοσμοπολίτης της Γενεύης π. Γεώργιος Τσέτσης;

Voiotosp.blogspot.com 11/3/2010