21 Ιανουαρίου, 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ BLOG ΣΤΙΣ 20/1/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

image

Αγαπητέ επισκέπτη,

Με αφορμή την ανάρτηση του κειμένού του ο Σεβασμιώτατος με τίτλο: ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ο Ιεράρχης θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν αρμόζουν τέτοια κείμενα να γράφονται από Μητροπολίτη. Ο γνωστός λοιπόν Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος καλό θα ήτο έστω και τώρα, στας δυσμάς του βίου του, να ασχοληθεί με τα Λειτουργικά και Επισκοπικά του καθήκοντα και να αφήσει τα της Ιθαγένειας των αλλοδαπών στην Κυβέρνηση και στο καθ΄ύλην αρμόδιο Υπουργό, εκτός και αν τα Πνευματικά της Μητροπόλεώς του, τα έχει αφήσει στον Βοηθό του που αυτός ο ίδιος εξέλεξε και καυχάται για την προαγωγή του, ενώ αυτός περί άλλων τυρβάζει, ως τούτο φαίνεται από τα γραπτά του, και τις εκάστοτε δηλώσεις του.

Θα μπορούσε ο κ. Αμβρόσιος εάν ήθελε, να ζητήσει μέσω της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να κάνει χρήση του Άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος, έτσι ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το συγκεκριμένο θέμα, και να πάψουν μια και καλή οι φαμφάρες και οι αμπελοφιλοσοφίες από κάθε άσχετο.Όπως μπορεί επίσης ο Σεβασμιώτατος, με τον ίδιο τρόπο, να ζητήσει εάν κάποια στιγμή χρειαστεί, Δημοψήφισμα για τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, καθώς και για την αναγραφή του Θρησκεύματος στις Αστυνομικές Ταυτότητες, που ο ίδιος  ηθελημένα έχει ξεχάσει, παρόλο που κατά τις λαοσυνάξεις τότε, είχε δανείσει το Ιερό Λάβαρο της Επανάστασης, και το εκυμάτιζε ο τότε Αθηνών στην Πλατεία Συντάγματος.

Το να γράφει ο Σεβασμιώτατος, στο μακροσκελέστατο κείμενό του πως ενεπλάκη υπό της Κυβερνήσεως, και το όνομα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εμφανιζομένου ως συνευδοκούντος! είναι το λιγότερο υποκριτικό διότι εάν ο κ. Αμβρόσιος, γυρίσει λίγο την μνήμη του στην εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου, θα θυμηθεί πως ο μακαριστός ήταν μόνιμος θαμώνας του Μεγάρου Μαξίμου και της Ραφήνας, από το 1998 μέχρι το καλοκαίρι του 2007.

Τέλος αγαπητοί επισκέπται του blog, καλό θα ήτο ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων και οποιοσδήποτε άλλος Ιεράρχης, να περιμένουν τις αποφάσεις της Ι.Σ.τΙ. για τόσο σοβαρά θέματα, και κατόπιν να προβαίνουν σε γραπτά κείμενα ή δηλώσεις, διότι το σύστημα Διοίκησης της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι Συνοδικό, δια τούτο θα πρέπει να προσέξει ο εν λόγω Ιεράρχης και οι ομόφρονές του, διότι με αυτή την αντιεκκλησιαστική τους τακτική, ροκανίζουν το δέντρο του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους.

Για να διαβάσετε το κείμενο του Σεβ/του Καλαβρύτων κάντε κλικ εδώ

=============

21/1/2010                                                                               

Voiotosp.blogspot.com