23 Αυγούστου, 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

image

Άμεση παρέμβαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ για βοήθεια στους πυροπαθείς της Ανατολικής Αττικής (23/8/2009)

Αρχιεπίσκπος 4

Με εντολή του Μακαριωτάτου από χθες η Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει διαθέσει στους πυρόπληκτους των περιοχών του Μαραθώνα, Βαρνάβα Σταμάτα, Γραμματικό, Διόνυσο, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Υπεύθυνος της Μ.Κ.Ο κ. Δήμτσας μιλώντας σε δημοσιογράφους  έκανε τις εξής δηλώσεις: «Θέσαμε στην διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την οποία σας υπενθυμίζω ότι είχαμε υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας, τους ξενώνες της Αλληλεγγύης προκειμένου αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν άτομα».

«Σας ενημερώνω επίσης πως υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 60 αρρώστους από μια κλινική, όμως ακόμα δεν έχουμε κάτι επίσημο. Η «Αλληλεγγύη» μπορεί να διαθέσει ανά πάσα στιγμή νερά, τρόφιμα, φάρμακα και προσωπικό. Όλα αυτά πρέπει να γνωρίζετε γίνονται με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου», κατέληξε ο κ. Δήμτσας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εκφράζοντάς του την αγωνία του και τον ενημέρωσε πως η Εκκλησία μέσω της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», και των Ιερών Μητροπόλεων τίθεται στην διάθεση της πολιτείας.

Παραχωρηθέντα κτίρια και Μοναστηριακές εκτάσεις, από την Εκκλησία της Ελλάδος προς την Ελληνική Πολιτεία !

Α) Το Mετσόβιο Πολυτεχνείο, η Ακαδημία Αθηνών, η Ριζάρειος Σχολή, το Παλαιό Πτωχοκομείο, η Μαράσλειος Ακαδημία, το Νοσοκομείο Ευαγγελι­σμός, η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή, η Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή, το Αρεταίειο Νοσοκομείο, το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η Γερμάνειος Εκκλησια­στική Σχολή (το κτίριο και η έκταση της σημερινής Σχολής Χωροφυλακής), το Νοσοκομείο Παίδων, το Σκοπευτήριο, η Ρωσική Αρχαιολογική Σχολή, τα Ιατρικά Εργαστήρια Πανεπιστημίου, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, το Νοσοκομείο Συγγρού, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, η Πυριτιδαποθήκη, τα Παρα­πήγματα και οί Λουτρώνες Στρατού (η σημερινή έκταση του αγάλματος Βενιζέλου, το Οικόπεδο του σημερινού Μεγάρου Μουσικής, η σημερινή αμερικανική πρεσβεία), ολόκληρο το μεγάλο κτήμα της Μονής Πετράκη στο Γουδί για την ίδρυση στρατιωτικής πόλεως, το Νοσοκομείο Αγίας Ελένης, ο Παιδικές Εξοχές στη Βούλα, το Γυμναστήριο Αμαρουσίου, το Νοσοκο­μείο Σωτηρία, το Σανατόριο Πάρνηθας, το Ασκληπιείο Βούλας, και πολλά άλλα.

Μοναστηριακά κτήματα

Β) Ο Λυκαβηττός, το Κεφαλάρι Κηφισιάς, το άλσος Συγγρού, το άλσος Παγκρατίου, η πλατεία προ του Ευαγγελισμού, η πλατεία Μαβίλη, ο πλατείες του Αγίου Θωμά, του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, του Αγίου Ανδρέα Ιπποκρατείου, η πλατεία προ του Νοσοκομείου Παίδων.

Άλλες εκτάσεις στην Αττική

Γ) Στο Γέρακα, στη Βραώνα, στο Βουρβά, στα Λεγραινά, στο Πάτημα, στον Σκαραμαγκά, και αλλού.