19 Αυγούστου, 2009

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά

Ieronumos

Με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά θα συναντηθεί, σήμερα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος αναμένεται στο υπουργείο το μεσημέρι και στη συζήτηση που θα έχει με τον κ. Σουφλιά θα θέσει, σειρά ζητημάτων που αφορούν στις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν τα δεσμευμένα ακίνητα της Εκκλησίας, όπως π.χ. από οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις έχουν αποδεσμευτεί και αποδοθεί η χρήση τους στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους, την Εκκλησία της Ελλάδος. Ωστόσο η διοικούσα Εκκλησία ακόμα δεν μπορεί να εκμεταλευτεί αυτά τα ακίνητα λόγω μη εκδόσεως των απαραίτητων διοικητικών αποφάσεων που άπτονται του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και το οποίο, όπως λέγεται από εκκλησιαστικούς κύκλους, τις καθυστερεί επί πολλά έτη.


Ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα είναι το οικόπεδο της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του εκκλησιαστικού Λυκείου και στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι το 2004, η Ιερά Σύνοδος σχεδίαζε την ανέγερση ξενοδοχείου. Επίσης ένα οικόπεδο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου λειτουργεί ιδιωτικός ανοιχτός χώρος στάθμευσης καθώς και αρκετά οικόπεδα στην Βουλιαγμένη.