15 Ιουλίου, 2009

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αλληλεγγύη στο Κόσσοβο 15/7/2009


Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 5 τόνων και 680 κιλών παραδόθηκε από την Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος "Αλληλεγγύη" σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου που υποφέρουν. Συγκεκριμένα, εννέα παλέτες με διάφορα τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλεύρι, αλάτι και γάλα εβαπορέ μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μεταφέρθηκε από την ΕΛ.ΔΥ.ΚΟ., στο Κόσσοβο, το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου, προς ενίσχυση του δοκιμαζόμενου λαού της περιοχής.

Μέρος της βοήθειας παραδόθηκε στον Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.ΚΟ., Συνταγματάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαφείρη, προκειμένου να διανεμηθεί σε άπορους της περιοχής του Ουρόσεβατς και τα υπόλοιπα στον Ερυθρό Σταυρό του STREECE στην Πρεζόβιτσα, αρκετά από τα οποία, διένειμε σε κατοίκους της περιοχής προσωπικά ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη" κ. Κωστής Δήμτσας, ο οποίος συνόδευε την αποστολή μαζί με τον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Μαχαιριώτη. Να σημειωθεί ότι ανθρωπιστική βοήθεια 3,3 τόνων περίπου σε τρόφιμα στάλθηκε και χθες Τρίτη, με προορισμό την Δημητσάνα.

Κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, με σκοπό την ενίσχυση της έναρξης των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως, η ανταπόκριση της Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν άμεση και αποτελεσματική.