11 Ιουλίου, 2009

"ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk οργάνωσε εις την ιστοσελίδα (internet) ηλεκτρονικόν δημοψήφισμα με θέμα την επαναλειτουργίαν της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.


Το δημοψήφισμα ήρχισε την 1ην Ιουλίου. Εις το δημοψήφισμα έλαβον μέρος και Έλληνες. Την νύκτα της 3ης Ιουλίου το 87% των συμμετασχόντων εις το ηλεκτρονικόν δημοψήφισμα εζήτει την επαναλειτουργίαν της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.



Εμβόλιμα (Το Παγκόσμιο Κίνημα) 9/7/2009

Ο κύριος Κρις Σπύρου, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας (“Free Agia Sophia Council of America” και “Free Agia Sophia Council of Europe”) θα δώσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009 στις 12:30 μ.μ., στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, οδός Ακαδημίας 23, Αθήνα.


Ο Πρόεδρος Σπύρου θα σχολιάσει την πρόσφατη συναυλία λαϊκής μουσικής που δόθηκε μέσα στον ιστορικό Ιερό Ναό της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ «ες την Πόλιν» στο πλαίσιο «ΠΟΛΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2010» και πως η συνεχιζόμενη βεβήλωση ιερών ναών της Χριστιανοσύνης στην Τουρκία σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κίνημα για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας ως Ιερός Ναός της Ορθοδοξίας.


Ο Πρόεδρος Σπύρου θα ανακοινώσει, επίσης, την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας να τελέσουν Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν στη Βασιλική της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, εντός του 2010.


Ο Πρόεδρος Σπύρου θα ανακοινώσει, ακόμα, την απόφαση του Συμβουλίου και των νομικών του εκπροσώπων να ζητήσουν από την τουρκική κυβέρνηση να συμπεριλάβει την προγραμματιζόμενη Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο «ΠΟΛΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2010».



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (9/7/2009)

Αρχιεπίσκπος 4

Το Δήλεσι επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία ομογενώντου Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

Ο Μακαριώτατος μετέβη σε χώρο 28 στρεμμάτων, εκεί όπου σε προηγούμενη δήλωση του είχε τονίσει πως «εδώ θα δημιουργηθεί ένα κτιριακό συγκρότημα στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού».

Στην επίσκεψη παρών ήταν και ο Δήμαρχος Οινοφύτων κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο δίπλα από το κέντρο θα ήταν σημαντικό να χτιστεί και ένα σχολείο, στο οποίο να φιλοξενούνται και ελληνόπουλα της ομογένειας κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Η τοποθεσία λέγεται των 28 στρεμμάτων για την δημιουργία του κτιριακού συγκροτήματος, ικανοποίησε την αντιπροσωπεία των ομογενών.

Να σημειωθεί πως το όλο εγχείρημα – πάντα σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες – θα είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιουλίου ίσως συζητηθεί η πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου κατά την θεμελίωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήλεσι, για την αγορά από το Δήμο του οικοπέδου δίπλα στο ΚΕΔ και ανταλλαγή του με τα 10 στρέμματα στην Πελοποννήσου για το σχολείο.