03 Μαΐου, 2009

Η Εκκλησία κλείνει τους δρόμους στο ΥΠΕΧΩΔΕ 3/5/2009

Σχετικά με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ 3/5/2009, που αφορά στρέμματα όπου είναι δηλωμένα από την Εκκλησία της Ελλάδος στο Κτηματολόγιο που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού, ο Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ζαμπέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση.
____________________

«Διαθέτουμε χιλιάδες στρέμματα γης». «Μελετούμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος καθώς στις περιοχές αυτές διαθέτουμε μεγάλες εκτάσεις»δηλώνει στο «Βήμα» ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αντώνης Ζαμπέλης.

Οπως προσθέτει ο κ. Ζαμπέλης «μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί επισήμως για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για ένα μεγάλο κομμάτι της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η Εκκλησία στην Αττική και το οποίο έχει εγγραφεί στο κτηματολόγιο.

Στόχος μας είναι μέσα από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο αλλά και την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων να αναπτυχθούν αυτές οι εκτάσεις ώστε να μπορέσει η Εκκλησία να αναπτύξει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο.

Διαθέτουμε χιλιάδες στρέμματα γης τα οποία δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος και στην τύχη τους. Εχουν σημειωθεί πολλές καταπατήσεις της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας η οποία έχει συρρικνωθεί με αυτό τον τρόπο.Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φαινόμενο να συνεχίζεται».