27 Απριλίου, 2009

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ελάμπρυνε με την παρουσία του τις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Παναγία Τρυπητή Αιγίου (24/4/2009).

ieronimos zakinthos

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.


Η εκεί παρουσία του Αρχιεπισκόπου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική που με τον πνευματικό και θεολογικό λόγο του, συγκίνησε και εμψύχωσε τους πιστούς.


Ο Μακαριώτατος ομίλησε για την Ζωοδόχο Πηγή καθώς και για την Θεοτόκο, που στο πρόσωπό της εορτάζεται η μητέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στέλνοντας έτσι ένα βαθύτερο μήνυμα στην κοινωνία για τη μάνα, την αγάπη, τη θυσία και τον ανείπωτο πόνο.


Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλεως πριν το γεύμα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον κόσμο και τη συμμετοχή του στον εορτασμό, κάνοντας λόγο και για «σφάλματα» που έχουν γίνει από τους υπηρετούντες την Εκκλησία ανά καιρούς.


Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε δημόσια για το μάθημα των θρησκευτικών, για το οποίο ζήτησε να παραμείνει υποχρεωτικό, διότι συμβάλλει στη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών, και ως προς την αποδοτικότερη μετάδοσή του σ’ αυτά «η Πολιτεία και η Εκκλησία πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο».