27 Φεβρουαρίου, 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ – 26/2/2009


"Νιώθω σαν το σπίτι μου", είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο νησί της Λέσβου έφτασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εγκαινιάζοντας το απόγευμα την νέα αεροπορική εταιρία «Athens Airways», τάχθηκε ενάντια στα μονοπώλια και υπέρ του ανταγωνισμού για το όφελος της κοινωνίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με την ευκαιρία των εγκαινίων, ευχήθηκε η πτήση Κωνσταντινούπολη – Μυτιλήνη στην οποία ο ίδιος επέβαινε, να λειτουργήσει συμβολικά ως γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ο Παναγιώτατος δεν έκρυψε την χαρά του, για το ότι επισκέπτεται το Νησί της Λέσβου για Τετάρτη φορά ως Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζοντας «Νιώθω σαν το σπίτι μου».

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Νάσος Γιακαλής καθώς και πλήθος κόσμου.

Τέλος η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Λέσβο, ξεκινάει από αύριο το πρωί στις 10:00, όπου ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα προσκυνήσει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη και στις 10.45 θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό Αναστάσιο Παπαληγούρα.