18 Ιανουαρίου, 2009

Ανθρωπιστική αποστολή της Εκκλησίας κατ΄ εντολήν του Μακαριωτάτου στην αποκλεισμένη Γάζα 16/1/2009


Ανθρωπιστική βοήθεια πενήντα τόνων τροφίμων παρεδόθη σήμερα από τη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος “Αλληλεγγύη” στο Υπουργείο Εξωτερικών με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας και την ενίσχυση του παλαιστινιακού λαού.


Με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β' σχεδιάστηκε με ταχείς ρυθμούς ο προγραμματισμός ενεργειών για την υλοποίηση της εν λόγω αποστολής στους πληγέντες, ο οποίος απέδωσε 20 τόνους σε αλεύρι, εκ των οποίων οι δέκα τόνοι αποτελούν ευγενική δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, 10 τόνους λάδι με η βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, 9,5 περίπου τόνους εμφιαλωμένο νερό, 7 τόνους ζάχαρη και 3,5 τόνους περίπου σε ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά και γάλα σε σκόνη.
Μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και σύμφωνα με την εγκύκλιο 2875/2008, η Αλληλεγγύη συντονίζει τη συλλογή των απαραίτητων ειδών από τις Ι. Μητροπόλεις για την ενίσχυση της Παλαιστίνης και έχει τη γενική επιστασία και ευθύνη της προώθησης των συγκεντρωθέντων τροφίμων.


Η ΜΚΟ της εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα ώστε να μπορέσει να αποτελέσει αρωγό στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, προσφέροντας υλική και ηθική βοήθεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής