20 Νοεμβρίου, 2008

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (21 Νοεμβρίου)


Η Άννα, μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί, παρακάλεσε προσευχόμενη το Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει παιδί.


Και εάν γινόταν αυτό, αμέσως θα το αφιέρωναν στο Θεό. Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και η Άννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο Μαρία. Όταν αυτή έγινε τριών χρονών, την πήραν οι γονείς και αφιέρωσαν τη θυγατέρα τους στο Θεό, αφού την πήγαν στο Ναό. Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, ο οποίος αφού την παρέλαβε την εισήγαγε στα Άγια των Αγίων, Όπου μόνο αρχιερέας έμπαινε μια φορά το χρόνο. Αλλά ο Ζαχαρίας γνώριζε δι΄ αποκαλύψεως τι έμελλε να συμβεί δια της κόρης αυτής.

Εκεί η Παρθένος έμεινε δώδεκα χρόνια. Βγήκε τότε, όταν ήλθε η στιγμή να συμβάλλει στη σάρκωση του Σωτήρα Χριστού, που είναι «ο αγαπήσας ημάς και δούς παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι».


Ο Οποίος, δηλαδή, μας αγάπησε και μας έδωσε παρηγοριά που δε θα έχει τέλος, αλλά θα είναι αιώνια, και μας χάρισε ελπίδα αγαθών ουρανίων.


Δηλώσεις του Μακαριωτάτου για το μάθημα των Θρησκευτικών κατά την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο 19/11/2008


«Όλες οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εκ του πονηρού και ότι είναι εκ του πονηρού είναι αποβλητέο» σχολίασε μετά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό ο Μακαριώτατος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάλεσε τον συνήγορο του πολίτη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του περί αποφάσεως του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

«Οι όποιες επιφυλάξεις εγείρονται δεν είναι σε θέση να αναιρέσουν το υποχρεωτικό του μαθήματος και την υποχρέωση στήριξης της διδασκαλίας του από την πολιτεία», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.