18 Νοεμβρίου, 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ (17/11/2008)




Προς

τον Γενικό Διευθυντή

της εφημερίδας «Espresso»

κ. Χρίστο Μουλίνο


Αξιότιμε κ. Διευθυντά,


Σε σχέση με το δημοσιευθέν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του συντάκτη σας κ. Κώστα Ζαφειρίου με τίτλο «Στο έλεος διαρρηκτών ο θησαυρός του Χριστόδουλου» και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας σημειώνουμε τα ακόλουθα:


1.Δεν υπάρχει «θησαυρός του Χριστόδουλου» και ούτε βέβαια ποτέ υπήρξε. Τα όσα δε σχετικά αναγράφονται στο δημοσίευμα όχι μόνον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και συνιστούν, μέσω της καλλιέργειας εσφαλμένων εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, έμμεση προσβολή της μνήμης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Άλλωστε η καταγραφή των εντός της οικίας πάσης φύσεως αντικειμένων ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου και επίκειται η υπογραφή των σχετικών εγγράφων.


2.Η οικία, κυριότητας της Ι. Μονής Πεντέλης, μόνο «εγκαταλειμμένη», «ανυπεράσπιστη» και «αφύλακτη» δεν είναι.

Από τις αρχές του φθινοπώρου εκτελούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και στεγανοποίησης των εξωτερικών χώρων της, οι οποίες σύντομα ολοκληρώνονται, ενώ η οικία φυλάσσεται σε καθημερινή βάση σε συνεννόηση με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Π. Ψυχικού.


Τέλος, την οικία επισκέπτεται τακτικά ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός, συνοδεία νομικών συμβούλων της Ι.Α.Α., λόγω της ιδιότητάς του ως μεσεγγυούχου.


Εκ του Γραφείου Τύπου