09 Νοεμβρίου, 2008

ΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

 

1. ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ………….ΕΙΣ ΠΡΩΤΑΤΟ ΚΑΡΥΑΙ

2. ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΙΣΣΑ…Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ

3. ΕΣΦΑΓΜΕΝΗ……….. Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

4. ΕΛΑΙΟΒΡΥΤΙΣΣΑ…...Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

5. ΒΗΜΑΤΟΡΡΙΣΑ…….. Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

6. ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ………..Ι.Μ. ΧΕΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

7. ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΡΙΑ……Ι.Μ. ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

8. ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΜΕΝΗ…Ι.Μ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

9. ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ………….Ι.Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

10.ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ………Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ

 

 

imdoxeiariou

 

 

 

 

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (4/11/2008) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με την 11σέλιδη Αιτιολογική Έκθεση, της Πρότασης Νόμου από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Παπανδρέου, το μόνο όμως που μπορώ να του πω, χωρίς τάσεις ρατσισμού, είναι πως καλό θα ήτο να συμβουλεύσει, αυτή την κοινότητα των συγκεκριμένων ατόμων, δια μέσου του φίλου του και πρώην συνεργάτη του, Γρ. Βαλλιανάτου πως θα πρέπει να δεχθούν πρώτα οι ομοφυλόφιλοι τον εαυτόν τους και κατόπιν να έχουν την απαίτηση, να τους δεχθεί η Ελληνική Πολιτεία και κατ΄ επέκτασιν η κοινωνία. Διότι δεν είναι δυνατόν, να λένε τα συγκεκριμένα άτομα πως ο Θεός μας έπλασε με ομοφυλοφιλικές ορμόνες και ημείς δεν φταίμε!

Εγώ όμως θα σταθώ, όχι στα λόγια τα δικά τους, αλλά στα λόγια της Κλίμακος Ιωάννου του Σιναΐτου. Ο Θεός λοιπόν εξαρχής έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, δηλαδή άνδρα και γυναίκα, έτσι ώστε να υπάρχει και το ενδεχόμενο να αληθεύει ο ισχυρισμός των. Τουναντίον μάλιστα ο Θεός εις τα Σόδομα και τα Γόμορρα, εξαπέστειλε εξ΄ ουρανού πυρ και τους κατέκαυσε. Ο Απόστολος του Χριστού Παύλος γράφει προς τους Ρωμαίους:

«….ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσην της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες. Και καθώς ουκ εδοκίμασαν τον Θεόν έχειν εν επιγνώσει, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νούν, ποιείν τα μη καθήκοντα, πεπληρωμένους πάση αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία, μεστούς φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας, ψυθιριστάς, καταλάλους, θεοστυγείς, υβριστάς, υπερηφάνους, αλλαζόνας, εφευρετάς κακών, γονεύσιν απιθείς, ασυνέτους, ασυνθέτους, αστόργους, ασπόνδους, ανελεήμονας» (Α΄, 27). Ύστερα από τόσα κοσμητικά Αγιογραφικά επίθετα, έχουν πρόσωπο να ομιλούν οι ομοφυλόφιλοι και για δικαιώματα; Ο Θεός τους εγκατέλειψε δια την απιστίαν των, η οποία τους οδήγησε εις πολλάς παρανομίας, πλανώντες και πλανώμενοι, έφθασαν εις την απώλειαν και τον ψυχικόν θάνατον. Επ΄ αυτού ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος γράφει: «Δια δυο αίτια νομίζω πως συνηθίζουσιν οι φόνιοι και πανάθλιοι δαίμονες να πολεμώσι τους αθλίους ημάς εις τα παρά φύσιν αμαρτήματα, και να εκπορθώσι την τιμήν μας. Πρώτον μεν, διατί δυνάμεθα εν παντί τόπω να πίπτωμεν εις την αρσενοκοιτίαν ευκολότερον, παρά εις την πορνείαν άνδρες γαρ ευρίσκονται πανταχού, γυναίκες δε ουχί. Δεύτερον δε, διατί καταδικαζόμεθα περισσότερον και βαρύτερον».

Όπως βλέπετε λοιπόν, όποιος αφανήσει τη σαρκική επιθυμία της αρσενοκοιτίας με ταπείνωση, όπως λέγουν ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης και ο Απόστολος Παύλος, θα είναι υψηλότερος και ασφαλέστερος, εκείνου όπου θέλει να νικήσει με τη νηστεία, ή με άλλους κόπους και αγώνας του.

Τέλος η Εκκλησία ως γαμικόν θεσμόν αποδέχεται μόνον αυτόν που είναι ο συναπτόμενος μεταξύ ενός ανδρός και μιάς γυναικός, δηλαδή μεταξύ άρρενος και θήλεος. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και τη Μετάνοια εν τη ζωή, διότι μετά θάνατον ουκ έστι Μετάνοια !