10 Οκτωβρίου, 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ - 8/10/2008

Το 6θέσιο Ειδικό Σχολείο στο Αιγάλεω επισκέφθηκε χθες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου να τελέσει τον Αγιασμό για την νέα εκπαιδευτική χρονιά, αλλά και να προσφέρει αναπηρικά αμαξίδια στα παιδιά.
Ο Μακαριώτατος μαζί με τον Υπουργό ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή του σχολείου στις ειδικά διαμορφωμένες μαθητικές αίθουσες κι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς των παιδιών.
Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους δεν έκρυψε την συγκίνησή του και τόνισε:
«ερχόμαστε βοηθοί, συμπαραστάτες στο έργο που κάνει η πολιτεία και το Υπουργείο. Η εκκλησία πάντοτε - όσο μπορούσε, όσο μπορεί κι όσο θα μπορεί -, θα σταθεί πλάι στους ανθρώπους που υποφέρουν και ιδιαίτερα σ' αυτήν την τάξη των παιδιών, που χρειάζεται βοήθεια. Τα λεφτά που διετέθησαν σήμερα δεν είναι ούτε του Αρχιεπισκόπου, ούτε άλλου φορέως, αλλά τα λεφτά του λαού τα οποία τα ρίχνουν στο παγκάρι ανάβοντας ένα κεράκι. Αυτά τα αμαξίδια είναι χρήματα από τα παγκάρια ορισμένων ναών και γίνονται καρπός αγάπης».
Από την πλευρά του ο Υπ. Παιδείας κ. Στυλιανίδης δήλωσε τα εξής: «η πρωτοβουλία αυτή του Μακαριωτάτου δείχνει την πραγματικά συνεχιζόμενη προσπάθεια της εκκλησίας να σκύψει πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και να στηρίξει κυρίως ζητήματα της νέας γενιάς. Φωτίζει ένα κομμάτι πολύ σημαντικό της εκπαίδευσης της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Μια κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά με αναπηρία είναι και η ίδια ανάπηρη. Η σημερινή πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο προς όλους τους δυνατούς της κοινωνίας μας να σκύψουν και να ενδιαφερθούν γι' αυτά τα παιδιά.
Ελπίζω το παράδειγμα της εκκλησίας να το παρακολουθήσουν όλες οι κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου και να συμβάλουν μαζί με την πολιτεία στη επίλυση των προβλημάτων και αναγκών που έχει και η εκπαίδευση αλλά και αυτό το κομμάτι της νέας γενιάς
».