29 Σεπτεμβρίου, 2008

ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

* * * *

 

Οι άνθρωποι που ερευνούν τη ζωή και τη γνώση και βασανίζονται από τόσα φοβερά ερωτηματικά, θα θέλαμε να πειραματισθούν και να αναζητήσουν μαζί μας μερικά σημεία που έχουν σχέση με την Αλήθεια που κατά τη γνώμη μας η Αλήθεια είναι μία και λέγεται Χριστός! Όπως γνωρίζεις πολύ καλά ο δρόμος της Επιστήμης λέγεται πείραμα και κάθε επιστημονική γνώση στηρίζεται στο πείραμα.

Σου προτείνω λοιπόν ένα πείραμα που είναι πολύ εύκολο. Πάρε νερό από όπου θέλεις και κλείστο σε ένα μπουκαλάκι για ορισμένο διάστημα. Από τη Βιολογία και την Επιστήμη γνωρίζομεν ότι το νερό αυτό σε λίγο καιρό θα μυρίσει και θα χαλάσει. Ταυτόχρονα όμως πάρε Μεγάλο Αγιασμό, δηλαδή νερό που αγιάζεται από Ορθόδοξο ιερέα την 6η Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων και κλείστο και αυτό σε ένα μπουκάλι και άφησέ το αρκετό καιρό. Τότε θα παρατηρήσεις ότι όσα χρόνια και να μείνει το Αγιασμένο αυτό Νερό, δεν θα χαλάσει, ούτε θα μυρίσει, ούτε θα σκουληκιάσει! Πρέπει επίσης να σου επισημάνουμε, πως ευρέθηκε Αγιασμός σε μπουκάλια μέσα σε παλαιούς τοίχους σπιτιών φυλαγμένος από τους χριστιανούς προ εκατό (100) ετών και τριακοσίων (300) ετών και το νερό αυτό ήτο καθαρώτατο σαν να το είχες βάλει εκείνην την ώρα! Η Ιατρική επιστήμη μας λέει ότι το αποστειρωμένο νερό που έχει καθαρισθεί από τα μικρόβια αντέχει μόνο έξι (6) χρόνια και μετά καταστρέφεται.

Πως εξηγείς εσύ λοιπόν αυτό το φαινόμενο; Εσύ που λες πως δεν υπάρχει «τίποτε»…και πρέπει να γλεντήσουμε; Όπως βλέπεις είναι αδύνατο το κοινό νερό να χαλάει και το άλλο να διατηρείται άθικτο 300 χρόνια έτσι στην τύχη. Και όλα αυτά γίνονται με τον απλό λόγο και την ευλογία ενός οποιουδήποτε Νομίμως και Κανονικώς Χειροτονηθέντα Ορθοδόξου ιερέα. Μπορεί καμμιά φορά να περνάει από το νου σου η εξής σκέψη. Υπάρχουν τόσες θρησκείες στη γη, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Ινδουϊστές κ.λ.π. Ποιος έχει την Αλήθεια; Αλλά και οι Χριστιανοί είναι χωρισμένοι: Ορθόδοξοι, Παπικοί, Διαμαρτυρόμενοι…τι θα γίνουν οι άλλοι άνθρωποι; Εμείς μόνο κατέχουμε την αλήθεια; Και σιγά – σιγά αυτή η συλλογιστική οδός μπορεί να οδηγήσει στους σκοτεινούς δρόμους της αμφιβολίας πρώτα και τέλος στο κανάλι της απιστίας.

Εγώ όμως πέραν από μια θεωρητική απάντηση που δεν είναι του παρόντος σου προτείνω το εξής. Αν νομίζεις πως η Αλήθεια για την Ορθόδοξη Πίστη είναι σημαντική υπόθεση, θα σου έλεγα να κάνεις ένα ταξίδι το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί θα δεις με τα μάτια σου ένα συνεχιζόμενο θαύμα. Την τελετή του Αγίου Φωτός. Αν και έχουν περάσει ολόκληροι αιώνες το θαύμα αυτό συνεχίζεται. Κάθε χρόνο το Άγιο Φως ανάβει μόνο του στον Πανάγιο Τάφο με Θεϊκή Δύναμη. Κάθε Πάσχα όπως γνωρίζεις βλέπουμε τους άθεους υλιστές ψευτοεπιστήμονες στα τηλεοπτικά πάνελ να επαναλαμβάνουν τα ίδια αντιεπιστημονικά ψεύδη για το Άγιο Φως (πυροτεχνικές αναφλέξεις, φωτορυθμικά λέϊζερ κ.λ.π.) εκμεταλευόμενοι την απουσία αληθινού επιστήμονος που θα μπορούσε εξηγήσει στους τηλεθεατές τα αληθινά όρια της επιστήμης. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αδυνατεί να πάρει θέση στα υπερφυσικά φαινόμενα (Αγιασμό, Αφθαρσία των Αγίων κ.λ.π.). Στο όνομα ποιας επιστήμης λοιπόν πέρνουν θέση οι άνθρωποι αυτοί; Μάλλον στο όνομα της θρησκείας του υλισμού η οποία μάχεται τις Ορθόδοξες χριστιανικές αλήθειες διαστρεβλώνοντας την επιστήμη. Όπως σε κάθε θέμα πίστεως γι΄αυτό η αποδοχή του Αγίου Φωτός έγκειται στην αντικειμενικότητα της κρίσεως του καθενός από εμάς. Η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Λογική, δεν μπορούν να δώσουν καμμίαν εξήγηση στο φαινόμενο αυτό δεδομένου ότι το θαύμα είναι υπέρ την φύσιν και δεν επιδέχεται έρευναν. Εκεί παρευρίσκονται χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον Κόσμον για να δουν το μεγάλο αυτό γεγονός. Την στιγμήν που το Άγιο Φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια και τα ανάβει. Ή ανάβει τα κεριά χριστιανών ξαφνικά ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακρυά. Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το σύνηθες φως. Τα τρία πρώτα λεπτά το Άγιο Φως δεν καίει. Μπορεί να ακουμπίσεις το πρόσωπό σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε. Βλέπεις ιερείς να το βάζουν στα γένια τους και να μην πιάνουν φωτιά. Πρώτα όμως απ΄ όλα αυτά ο Ορθόδοξος Πατριάρχης αφού λεπτομερώς ψαχθεί από Εβραίους Αστυνομικούς εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο και εκεί προσεύχεται για να κατέλθει το Άγιο Φως και αφού εμφανισθεί όπως το περιγράψαμε, ανάβει ο Πατριάρχης μια δέσμη από 33 κεριά και το δίδει στους πιστούς. Να σημειωθεί όμως, πως το Άγιο Φως ανάβει μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη! Όσες φορές επεχείρησαν εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών να το λάβουν, το Άγιο Φως δεν άναβε! Η όλη ιστορία του Αγίου Φωτός έχει προβληματίσει πολλούς και τους οδήγησε τελικά εις την Πίστην προς τον Αναστάντα Χριστό και την Αλήθεια!

Θα ήθελα να σου πω επίσης, για το Όρος Σινά. Εκεί θα βρεις στους βράχους του Σινά ζωγραφισμένη την καιομένη βάτο του Μωϋσή. Σπάζοντας οποιαδήποτε πέτρα βλέπεις αποτυπωμένη στο εσωτερικό της πέτρας τη βάτο του Μωϋσή. Θα μπορούσα επίσης να σου πω για το ψάρι «Γουλιανός» που ζει στη λίμνη Γεννησαρέτ και πάνω στο κεφάλι του (κάτω από το δέρμα) έχει αποτυπωμένη τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό! Ένα άλλο θαύμα που μπορεί να δεις, γίνεται στη Μονή του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί όταν πεθαίνουν οι Μοναχοί, το σώμα τους δεν παγώνει ούτε ξυλιάζει, ούτε μυρίζουν σαν τα πτώματα που συνήθως συμβαίνει στους νεκρούς. Δεν τους θάβουν στο χώμα σε μνήματα, αλλά απλώς τους τοποθετούν σε ένα δωμάτιο όπως είναι. Εκεί στο δωμάτιο, ούτε μυρίζουν, ούτε σκουληκιάζουν κατά την αποσύνθεση και τελικά κατά θαυμαστό τρόπο λυώνουν σιγά – σιγά οι σάρκες τους και μένουν τα γυμνά κόκκαλα. Πως το εξηγείς εσύ αυτό το φαινόμενον; Αν θα πήγαινες στο Άγιον Όρος στη Μονή Ιβήρων εκεί θα έβλεπες την κανδήλα της Παναγίας να κινείται μόνη της δια θεϊκής δυνάμεως προκειμένου να προειδοποιήσει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην Ελλάδα ή στον κόσμο. Οι κινήσεις γίνονται για αρκετές ημέρες όπως συνέβη και προ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ως και το 1974 πριν εισβάλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, και πολλές άλλες φορές. Στην Πελοπόννησο κοντά στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής είναι μια αρχαία εικόνα της Παναγίας που συνεχώς και μυστηριωδώς εξέρχεται από την εικόνα Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του Μύρου είναι αρίστης ποιότητος και μεγάλης διάρκειας. Η ευωδία δε του Μύρου είναι ασυνήθης και η διάρκειά του για πολλά χρόνια ενώ τα δυνατότερα αρώματα σε 48 ώρες εξατμίζονται. Η Επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό και όσες φορές προσπάθησαν να χημίσουν το Μύρο της Παναγίας της Μαλεβής σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια δεν μπόρεσαν να δώσουν καμμίαν ικανοποιητική απάντηση. Που βρήκατε αυτό το άρωμα; ρωτούσε ένας Βούλγαρος χημικός κάποιον Έλληνα που πήγε στη Βουλγαρία να το χημίσει χωρίς όμως να αποκαλύψει ότι ήταν το Μύρο της Παναγίας και όταν ο Έλληνας του εξήγησε ο Βούλγαρος έμεινε άφωνος! Τέλος ένα μεγάλο θαύμα που κάθε χρόνο γίνεται στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα) είναι που κατά τη νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως – 6 Αυγούστου – εμφανίζεται μια Φωτεινή Νεφέλη η οποία καλύπτει τον χώρον της Μονής και φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον. Μετά δε το τέλος της εορτής η νεφέλη χάνεται. Αυτό, μπορείς να πας και να το δεις. Είναι τόσα πολλά τα θαύματα και τα υπερφυσικά φαινόμενα που γίνονται μέσα στο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που το σύντομο αυτό μέσον που διάλεξα για την επικοινωνία μαζί σου δεν επαρκεί να τα απαριθμήσουμε. Πάντως επροσπάθησα να σε βοηθήσω να γνωρίσεις την Αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Ορθόδοξος Εκκλησία του, που τόσο συστηματικά και επίμονα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πολεμείται, κακοποιείται και αποκρύπτεται…